De vestiging van Mediahuis in Hasselt. © Serge Minten

Mediahuis op één na de aantrekkelijkste werkgever

Mediahuis is dit jaar de op één na meest aantrekkelijke werkgever van het land, na baggergroep DEME. Dat blijkt uit de jaarlijkse studie van HR-dienstverlener Randstad.

Dominiek Claes

Mediahuis, in ons land de uitgeversgroep rond Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, Nieuwsblad en De Standaard, stond vorig jaar nog op de vijfde plaats in de rangschikking die Randstad jaarlijks opmaakt. Mediahuis haalt een score van 49,7 procent in de rangschikking, wat betekent dat zoveel van de ondervraagden een 4 of de maximale score 5 gaven op de vraag of ze voor dit bedrijf zouden willen werken. Daarmee springt Mediahuis dit jaar van de vijfde (2019) naar de tweede stek in de rangschikking. Vooral vrouwen en jongeren kozen voor Mediahuis als bedrijf waarvoor ze het liefst zouden werken.

Baggergroep DEME is net zoals vorig jaar de meest aantrekkelijke werkgever met een score van 58,3 procent. Op nummer drie prijkt Janssen Pharmaceutica. Mediahuis laat ook grote concurrent DPG Media (Het Laatste Nieuws, De Morgen, VTM) achter zich, dat voor het eerst de top 20 binnen duikt op een zesde stek.

Decennium

Over de afgelopen tien jaar mag Janssen Pharmaceutica zich tot meest aantrekkelijke werkgever kronen, vóór een andere farmareus GlaxoSmithKline (GSK) en baggeraar Jan De Nul. Mediahuis komt voor het eerst deze rangschikking binnen op een achtste plaats, nog net voor Brussels Airlines. Opvallend is dat de zogenaamde disruptieve bedrijven (Google, Microsoft, Apple) flink wat pluimen verliezen.

Corona

De studie werd in de voorbije maanden december en januari uitgevoerd, dus ruim voor het uitbreken van de coronacrisis in ons land. Daarbij wordt online de mening van 12.000 respondenten tussen 18 en 65 jaar verzameld. Er wordt niet enkel gepolst naar het loon en andere voordelen, maar bijvoorbeeld ook naar de balans werk/privé, werksfeer, reputatie, leiderschap en aandacht voor milieu en maatschappij. Volgens arbeidsmarktspecialist Jan Denys van Randstad zal corona - net zoals de financiële crisis in 2008 - een grote impact hebben op de reputatie van de bedrijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer