Corona treft kinderopvang: 28 kleuters en alle begeleidsters in quarantaine

© rr

Alle kleuters die na de paasvakantie gebruik hebben gemaakt van de buitenschoolse kinderopvang van FERM in Hertsberge moeten twee weken thuis in quarantaine blijven. Het gaat om 28 kinderen. Ook alle begeleiders moeten in afzondering.

aft

De maatregel komt er nadat drie begeleidsters de voorbije weken positief hebben getest op covid-19 en in quarantaine werden geplaatst.

‘Volgens de toen geldende richtlijnen mocht de opvang open blijven en mochten de medewerkers en kinderen blijven komen zolang zij geen symptomen vertoonden’, zegt Ingrid Jacobs, regiomanager van FERM Kinderopvang.

‘Maar sinds de bijsturing van de regels afgelopen weekend moet iedereen die in contact kwam met iemand bij wie corona werd vastgesteld, twee weken in quarantaine. Daarom werd beslist om de kleuteropvang tijdelijk de sluiten.’

‘De gezinnen van de kleuters dienen niet in quarantaine te blijven. Voor de kinderen uit de lagere school zorgen Ferm Kinderopvang, de school en de gemeente voor voldoende begeleiding gedurende die periode.’