Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Pas herstel Belgische economie in 2023

De economische activiteit bereikt wellicht pas over drie jaar opnieuw het niveau van net voor de coronacrisis. Dat zeggen economen van drie grootbanken, zo staat vrijdag in De Tijd.

7 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    De economie heeft zich nog niet hersteld van de financiële crisis: het BNP per kop was in 2019 nog altijd lager dan in 2007. Er werd nagelaten te saneren. Wat nu met de coronacrisis weggevaagd wordt zal niet terugkomen. Bijvoorbeeld: Velen kopen nu on line rechtstreeks uit China en laten dat leveren door Nederlandse camionetten. Of vandaag gelezen dat men de extra kosten door coronamaatregelen niet mag doorrekenen: nog veel faillissementen erbij.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    De economie zal niet gauw herstellen omdat een steeds groter wordend deel van de bevolking met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen. Ik ben al blij als ik al mijn belastingen betaald krijg. Met lagere temperatuur en wat minder waterverbruik, zelfs dan schiet niet veel meer over om te consumeren.
  • Jean Gobin

    4 jaar geleden
    herstel Belgische economie is een utopie ...hoe meer er hun baan verliezen hoe minder er zal geconsumeerd worden = meer faillissementen = nog meer werklozen =nog meer armoede we zitten in een negatieve spiraal ..ieder land rondom ons verwacht een donker tijdperk ...velen voorspellen een depressie zelfs landen die er voordien heel sterk voorstonden en tegen een stootje kunnen ..
  • Ronnie Mathieu

    4 jaar geleden
    De economen die voortdurend hameren op het bespoedigen van de exit strategie om de lockdown te laten stoppen moeten beseffen dat een economie niet floreert of herleeft met een falend gezondheidsbeleid. Economie en volksgezondheid hangen onlosmakelijk aan elkaar. Als Koen De Leus, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis zegt dat “De regels van social distancing het voor sommige sectoren onmogelijk maken op volle capaciteit te draaien”. Dan is hij wereldvreemd of enggeestig met een tunnelvisie.
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Daar moet men geen econoom voor zijn.Een beetje logica zegt dat het niet anders kan, en wees gerust er zullen er nog meer afgedankt worden.Nu is het het moment om serieuze herstructureringen door te voeren onder het mom van Corona problemen.Er gaan veel huizen,appartementen en dure auto's te koop komen want de leningen kunnen niet meer afbetaald worden.