De E40 richting Leuven
Volledig scherm
De E40 richting Leuven © Baert Marc

Ongevallen tijdens lockdown twee keer dodelijker dan ervoor

De ongevallen op de wegen in België waren tijdens de lockdown twee keer dodelijker dan de ongevallen voor deze periode. Dat blijkt uit de verkeersveiligheidsbarometer van Vias voor het eerste trimester van 2020. In die barometer zitten dus de eerste twee weken van de lockdown door de coronamaatregelen vervat. Het was kalm op de weg, en daardoor hebben sommige bestuurders te hard gereden.

3 reacties

  • Erwin Lauwens

    4 jaar geleden
    Het is zonder twijfel een feit dat er nu veel sneller gereden wordt. Op de grote baan bij ons 50 of 70 rijden zoals verplicht: bijna iedereen steekt je voorbij. Snelheidscontroles: geen enkele meer.
  • Cyriel Claessens

    4 jaar geleden
    Weer eens een snelle conclusie om een politiek correcte gedachte kracht bij te zetten. Ik dacht in de krant gelezen te hebben dat een groot aandeel van deze dodelijke ongevallen ging om vrachtwagens die op een file inrijden. Dit heeft niets te maken met overdreven snelheid. Als men conclusies wil trekken moet men alles grondig bestuderen en oorzakelijke verbanden zoeken. Nu zou je ook kunnen stellen dat de gemiddelde snelheid enorm gestegen is en het aantal ongevallen en doden enorm afgenomen is
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Je kan ook iedereen verplichten om thuis te blijven en alle verkeer verbieden. Dan zullen er geen verkeersdoden meer vallen. Wat wil Vias nu eigenlijk bewijzen ?