Terreurexpert Gilles de Kerchove.
Volledig scherm
Terreurexpert Gilles de Kerchove. © anp

Terreurexpert EU waarschuwt voor coronaterreur: "Ziekenhuizen mogelijk doelwit voor terroristen”

De EU-coördinator voor terrorismebestrijding, Gilles de Kerchove, waarschuwt voor een opflakkering van het terrorisme door het coronavirus. Hij stelt dat de pandemie door extremisten kan worden uitgebuit om aanslagen te plegen. “Aanvallen op medisch personeel en faciliteiten zouden als zeer doeltreffend kunnen worden beschouwd, omdat deze een enorme schok in de samenleving zouden teweegbrengen”, staat te lezen in een vertrouwelijke briefing aan de lidstaten die persbureau AP kon inkijken.

9 reacties

  • Jef Denijs

    4 jaar geleden
    We zijn te soepel geweest in het verleden en we zullen daarvoor een zware tol blijven betalen. Dankzij het coronavirus weten we nu tenminste hoe we onze grenzen efficiënt kunnen sluiten.
  • Jan Dhooghe

    4 jaar geleden
    Als zogenaamd terreurexpert heb je er natuurlijk alle belang bij om het risico op terreur zoveel mogelijk op te blazen (pun intended). Zijn job en inkomen is afhankelijk van zoveel mogelijk mensen bang te maken. Terroristen die corona-ziekenhuizen zullen aanvallen is daar een goed voorbeeld van: zero bewijs, maar wel iedereen schrik aanjagen.
  • Denny Nuyts

    4 jaar geleden
    Hmmm... dat kan je beter niet aan de grote klok hangen.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Tja, ik begrijp ook niet waarom men dat alles in de grote media smijt. Als men het dan toch weet, zoek die terroristen op en verhinder op voorhand dat ze kunnen aanslagen plegen.
  • Hans Oxida

    4 jaar geleden
    Redelijk dwaas van dit openlijk in de wereld te gooien. Geen aandachtzoekerij. Doe er iets aan. Dat is een fulltime job, 24/7.