Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) werkt samen met de sector een regeling uit om de extra uitgaven van zorgverleners tijdens deze crisis zo goed en eerlijk mogelijk te compenseren.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) werkt samen met de sector een regeling uit om de extra uitgaven van zorgverleners tijdens deze crisis zo goed en eerlijk mogelijk te compenseren. © Photo News

Maggie De Block: “Zorgverleners mogen geen coronasupplement doorrekenen aan patiënten”

Zorgverleners zoals tandartsen en kinesisten die momenteel extra kosten hebben voor beschermingsmateriaal mogen die niet doorrekenen aan hun patiënten. Door het verbieden van dat soort "coronasupplementen" wil minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) patiënten financieel beschermen. De zorgverleners zelf krijgen wel een financiële tegemoetkoming om uitzonderlijke uitgaven te helpen dekken.

9 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    4 jaar geleden
    De overheid zal dat wel een toeslag aanrekenen. Ttz met minder tussenkomsten van vanalles en nog wat. Eens de zorgverleners al toeslag verrekend hebben heeft de overheid geen grond meer om op te staan.
  • Marc Puystiens

    4 jaar geleden
    En voor handelszaken? Er zijn garages, aannemers enz... die dat wel al beginnen doen.
  • christian demeester

    4 jaar geleden
    Verbied dit ook aan andere handelaars, anders moeten ze de premie maar teruggeven die ze gekregen hebben.
  • Peter van Nieuwpoort

    4 jaar geleden
    Profijt trekken uit een pandemie. De zorgverlening wordt al duur betaald en elke auto had al gereinigd moeten worden na garagebezoek zonder extra kosten om de zweetlucht van de monteur eruit te krijgen. Moeten we ook straks het ondergoed van iedereen gaan betalen? Ik heb al die tijd gewoon doorgewerkt. Al mijn kosten lopen ook gewoon door en nu zou ik extra moeten betalen??
  • Yves Pinoy

    4 jaar geleden
    Iedereen heeft in deze periode van lock-down extra kosten gemaakt, zeker de kleine handelaars en zelfstandigen. Of de extra kosten die ze aanrekenen gerechtvaardigd is weet ik niet. Van de zorgverstrekkers, die al een behoorlijk inkomen hebben, is dat moeilijker te aanvaarden. Temeer omdat meer en meer mensen hun behandelingen uitstellen wegens geldgebrek.