Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © BELGA

Bijna 9.000 extra overlijdens in België door Covid-19: “Oversterfte veel hoger dan tijdens ergste griepseizoen”

Covid-19 heeft intussen al bijna 9.000 extra overlijdens veroorzaakt in België. "Dat is veel hoger dan de oversterfte die we in het verleden ooit hebben kunnen meten tijdens vorige griepseizoenen", zei viroloog Steven Van Gucht vrijdag tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. 

8 reacties

  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    Nu gaan ze nog beweren dat het allemaal nogal meegevallen is?
  • Ingrid Asseloos

    4 jaar geleden
    Virologen stemmingmakerij. Waar blijvende correcte cijfertabellen van maandelijkse en jaarlijkse dodengetallen en doodsoorzaken? Stop die regelrechte leugens onder invloed van de big farmabedrijven en lobbyisten rond en in de Europese instellingen. Ook zijn die lobbyisten helemaal geen politiekers, dus dat ze wegblijven van meeschrijven aan wetten. Grote kuis nodig in die farma-industrie en de politiekers die zich laten beïnvloeden voor persoonlijk gewin ten koste van de gezond van de bevolking.
  • Jurgen De Schryver

    4 jaar geleden
    Ja als er doden zijn gaat dat niet opeens verminderen en is dat toch logisch dat uiteindelijk boven 9000 geraakt, en ook denk dat er dagelijks meer dan 40 patiënten in ziekenhuis geraken en dat niet alleen van Covid 19!
  • Guido Vermylen

    4 jaar geleden
    Beste . Professor Van Gucht ,Professor Van Ranst ze zeggen veel maar hebben zelf geen oplossing . De mensheid moet eens om hulp vragen voor een corona virus vaccin algemeen in de wereld . Soms krijg je onverwacht antwoord Mvg Guido Vermylen
  • Marijke Forsse Impens

    4 jaar geleden
    Ik zou graag duidelijke cijfers willen. Oversterfte, 2 keer zo hoog, enz. Het is weer een staaltje van onduidelijke communicatie. Bij onze noorderburen kan je het totaal aantal sterfgevallen per winter voor de griep zelf gaan bekijken. Daar is geen speciaal interview of duiding van de specialist voor nodig. Nu weten we in België nog altijd niet hoeveel sterfgevallen per jaar er door de griep vallen. Graag duidelijke cijfers, grafiek erbij, enz. Hoe moeilijk kan dat nu zijn?