Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

HET DEBAT. Moeten ouderen de crisis betalen met een ‘coronataks’?

Er is heel wat ophef rond het voorstel van econoom Jan-Emmanuel De Neve. Hij pleit ervoor om de oudere generatie een ‘coronataks’ te laten betalen. Volgens hem staan momenteel vooral jonge mensen op economisch vlak in de vuurlinie. Wat denk jij? Moeten ouderen een ‘coronataks’ betalen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

168 reacties

  • Luc Peeters

    4 jaar geleden
    Ouderen zijn blijkbaar een "risicogroep" wat de Corona-pandemie betreft toch, dus niet om langer te werken en te betalen ...
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Belgie heeft nood aan een deftige verzetsbeweging om eens deftig grote kuis te houden in dit landje ,misschien een politieke partij alleen met gepensioneerden is de oplossing ,we zijn ondertussen met meer dan 2 miljoen ,alleen al die hun stemmen is genoeg om heel het zootje op te ruimen.
  • Hilde Peeters

    4 jaar geleden
    We betalen jaarlijks al extra zorgpremie waarom moeten wij hier weer voor opdraaien.ik heb in de vuurlinie blijven werken. De regering heeft heel veel geld aan mensen gegeven die het niet nodig hadden onderzoek die fraudes. Bij ocmw technisch werkeloosheid enz er zal veel geld te inden zijn.Dat de regering beseft dat je geen geld kan uitgeven dat er niet is dat is bij een gewone mens ook.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    Ouderen worden weeral geslachtofferd, geen rekening houdend dat ze nu al als vliegen vallen en zei die het overleven en of de nabestaanden krijgen ook nog eens een peperdure ziekenhuis rekening. Ze moeten met hun poten van die mensen blijven, de politiek in Belgie moet hoogdringend gefilterd worden en van die ca 620 ministerpostjes - oa 8 ministers van mondmaskers!! - belachelijk gewoon - herleiden tot een 30 tal. Die communitaire kwestie vanaf de jaren 70 is 1 grote roofoverval op de burger.
  • Martine Heeren

    4 jaar geleden
    Dat ze eens ALLE fraude met hun fraudeurs aanpakken en ze zullen al VEEL geld oprapen.Afschaffen alle speciale wetten die die fraude gemakkelijk maakt. Strenger optreden bij sociale fraude-werkloos zijn en in 't zwart gaan werken, van ziekenfonds genieten en in 't zwart gaan werken etc., etc...Mensen aanwerven en goede technische middelen geven voor deze opsporingen..Deze mensen betalen zichzelf wel .Nu de ouderen straffen omdat ze teveel gewerkt hebben schandalig ! Niet met de babyboemers !