BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Khattabi haalt het ook bij tweede geheime stemming niet, Senaat stemt op 12 juni opnieuw

Ook bij de tweede geheime stemming in de Senaat heeft Ecolo-Kamerlid Zakia Khattabi niet de tweederdemeerderheid gehaald om als rechter bij het Grondwettelijk Hof te kunnen voorgedragen worden. De procedure voor de voordracht zal nu voor de derde maal opnieuw opgestart worden en op 12 juni zou de plenaire Senaat een derde poging ondernemen. Khattabi voelde de bui al voor de stemming hangen, nadat MR-voorzitter Bouchez verklaard had dat zijn fractie haar niet zou steun, en kondigde aan Kamerlid te zullen blijven.

14 reacties

  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Dat is terug te brengen tot de techniek van het Belgische wafelijzer, is is ook nog een tweede mandaat ergens dat daarvan afhangt. Dus...zij moet en zal er komen, hoeveel moeite het ook moge kosten.
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    blijkbaar zijn de groenen de democratie niet genegen. Als een eerste stemming niet het gewenste resultaat oplevert, dan maar een tweede stemronde. Als dan het resultaat nog niet is wat men verwacht dan maar een volgende stemronde...
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    een nieuwe regering is dan ook weinig waarschijnlijk, we zullen Wilmes moeten verslijten tot 2024
  • Benny Deridder

    4 jaar geleden
    Al zijn er 47 stemrondes nodig : men blijft doorgaan tot ze "verkozen wordt". Democratie op zijn Belgisch.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Groen en Ecolo hebben nochtans hun afkeer uitgeschreeuwd als er iemand van N-VA signatuur werd benoemd. Voor eigen leden gelden dan andere normen of eigen job eerst.