Het was ook in de distributiecentra van bol.com de voorbije weken hectisch druk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het was ook in de distributiecentra van bol.com de voorbije weken hectisch druk. © ANP

Verkoop bol.com en Zalando explodeert: “En zij zijn wellicht niet eens de grootste winnaars”

De lockdown heeft voor een ongeziene boost in de onlineverkoop gezorgd. Bol.com verkocht in sommige weken tot driemaal zoveel als anders, Zalando zag de cijfers bij momenten verdubbelen, en ook bij Amazon vlogen de pakketjes in crisistijd buiten. Maar zijn zij ook de grootste winnaars? Volgens retailexpert Gino Van Ossel alvast niet. 

27 reacties

  • james vroman

    4 jaar geleden
    alleen online winkels hebben de toekomst straks koop je ook voeding online.. Fysieke winkels gaan volledig verdwijnen .. Het einde is nabij.
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Ik koop al jaren alles over de grens, vriendelijk en behulpzaam personeel, hier betaald men zich blauw aan parkeergelden, LEZ, mij niet gezien in “hun” steden waar de mensen worden uitgeperst nog voordat ze iets hebben gekocht. Zal al blij zijn als de grenzen weer open zijn, de cijfers op de prijskaarten in de warenhuizen hier te lande hebben trouwens ook last van de pandemie, ze blijven er steeds stijgen.
  • j hendrickx

    4 jaar geleden
    Ik koop niets on line en zodra de grenzen open zijn ga il terug in het buitenland kopen zoals voorheen Belgie is te duur
  • phil smedts

    4 jaar geleden
    Belgische handelaars schermen de markt nog teveel af, waardoor ze hun prijzen niet afficheren en te hoog houden. Je kan hier bvb enkel onderdelen peperduur kopen via merkverdelers, terwijl je diezelfde onderdelen aan de helft van de prijs gewoon kan bestellen en thuisgeleverd krijgen, dat is de reden dat ik veel in het buitenland bestel.
  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    Sommige zaken ben je bijna verplicht online te kopen , in de winkel enkel op bestelling, lang wachten , hoge prijs en geen service in de winkel voor diegenen die zeggen dat je online geen service krijgt . Dus koop je online en buitenlands want de websites in België zijn bedroevend en lange levertijd, hoge verzendkosten. Ze hebben hier nog werk aan .