Exitangst kan zinvol zijn, volgens psycholoog Sam Neefs.
Volledig scherm
PREMIUM
Exitangst kan zinvol zijn, volgens psycholoog Sam Neefs. © Getty

Geen zin in de versoepelingen of om terug naar je oude leven te gaan? Psycholoog Sam Neefs over ‘exitangst’

Sommigen kunnen niet wachten om binnenkort opnieuw op café te gaan en reizen te maken. Anderen worden angstig bij het idee dat ze ooit terug moeten keren naar de gejaagde maatschappij van toen. Worstel jij met ‘exitangst’? Sam Neefs, klinisch psycholoog bij psychologenpraktijk Faresa, weet raad.

7 reacties

  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    Waarom denkt iedereen dat dit bijna voorbij is? Omdat ze alles aan het toe laten zijn? In feite is er niks veranderd. De enige reden is dat dit economisch en psychologisch niet is vol te houden. Struisvogelpolitiek.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Minder vliegtuigen boven ons hoofd ... Ik heb de lock down een heerlijke tijd gevonden. Niets ontbrak mij. Ik heb ook niet veel nodig om te leven en gelukkig te zijn : ik heb trouwens toch maar een budget voor het levensnoodzakelijke :-)
  • Marc Van der Vloedt

    4 jaar geleden
    Angst als straks de aanjagers, met hoger loon en eraan verbonden premies, van stress, productiecapaciteiten en te ongezonde werkomstandigheden weer vrij spel gaan krijgen ? De conservatieve "recepten" die ze gaan voorschotelen en terug op het bordje gaan leggen bij de werknemers, net zoals van voor corona.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    De psychologen hebben duidelijk geld geroken. Als ze hun zin zouden krijgen zouden ze waarschijnlijk al van bij de geboorte van een kind een psychiater aan dat kind toewijzen - levenslange begeleiding - en nog twee voor elk van de ouders. Misschien de opa's en oma's ook nog.
  • Jan Vannuffelen

    4 jaar geleden
    Ik heb helemaal geen angst , je kan sterven aan 1001 andere dingen . Dat is toch geen leven . Waarom angst hebben voor dat ene virus .