Vakbondsvrouw Anita Van Hoof.
Volledig scherm
Vakbondsvrouw Anita Van Hoof. © Photo News

Vakbonden Brussels Airlines stellen honderd vragen: “We willen onderhandelen, maar niet met de rug tegen de muur”

De vakbonden bij Brussels Airlines hebben de directie een honderdtal vragen bezorgd om meer informatie te krijgen over de aangekondigde herstructurering bij de luchtvaartmaatschappij. Dat deden ze in de aanloop naar een ondernemingsraad die maandag op het programma staat. De bonden herhalen ook dat ze zich niet zullen laten opjagen om alles tegen eind mei goed te keuren, zoals de directie zou willen.

7 reacties

  • Peter Lievens

    4 jaar geleden
    Waarom zou die ceo van Lufthansa 1 mm toegeven? Als hij het nu laat failliet gaan moet hij 0 euro ontslag vergoedingen betalen en is hij in 1 klap verlost van een sinds jaren verlieslatend blok aan zijn been dat in essentie gedomineerd wordt door vakbonds aparatsjiks. Als de mensen terug beginnen vliegen moet dat gat in de markt toch terug gevuld worden en kan hij de goede verbindingen “cherry picken” in een arbeidsmarkt met een overvloed aan werkwillig personeel.
  • victor vandesande

    4 jaar geleden
    Ze snappen dus de urgentie weer niet he. Air Canada de helft van het personeel buiten zonder boe of ba. Willen ze dat misschien ?
  • Jan Claes

    4 jaar geleden
    De vakbonden hebben in het verleden veel waardevolle zaken gedaan maar ze moeten eens goed nadenken vooraleer ze zich te hard willen opstellen. Remember Sabena!
  • Thierry Willems

    4 jaar geleden
    ze kunnen misschien eens staken, om achteraf te wenen als de firma in faling gaat mede door staken en torenhoge lasten in europa(belgie)
  • Alfred LEEMANS

    4 jaar geleden
    Ze willen onderhandelen maar houden nu reeds in het achterhoofd dat zij veel geld rieken van de duizenden bijkomende dossiers van werkzoekenden.