Een gebakje bestellen bij Cafe & Konditorei Rothe gebeurt iets anders dan voorheen.
Volledig scherm
Een gebakje bestellen bij Cafe & Konditorei Rothe gebeurt iets anders dan voorheen. © Facebook

Horecazaken worden ‘creatief’ om afstand tussen klanten te bewaren

Anderhalve meter afstand bewaren tussen klanten, hoe lukt dat in de praktijk? De uitbaatster van een café in het Duitse dorp Schwerin heeft alvast een ‘creatieve’ oplossing gevonden. Op haar terras dragen de gasten voortaan een hoedje van zwemnoodles.

11 reacties

  • John Rogers

    4 jaar geleden
    het is grappig maar ik zou zo iets nooit op mijn hoofdt zetten.minder klanten betekend ook minder inkomsten ik denk dat de meeste cafes blij zijn dat ze terug mogen gaan werken. maar er zullen meer cafes hun deuren sluiten met jammer genoeg meer werklozen.is het niet genoeg dat personeel mondmaskers dragen en handschoenen en alles ontsmetten na elke client.laat cafes terug open op de manier van voor de corona.
  • Marinka Debaveye

    4 jaar geleden
    Onze klanten zijn oudere mensen, wij zijn soms de enige met wie ze praten op een hele dag! Dus aan al diegenen die vinden dat ze zonder horeca kunnen, denk misschien ook eens aan deze mensen!
  • Guido Ceuleers

    4 jaar geleden
    En wat als je het hoedje van een vorige klant moet opzetten ?
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    In zo een sfeer is mijn goesting totaal voorbij om nog ergens op een terrasje te gaan zitten. Ze kunnen misschien invoeren dat je na 20 minuten een nieuwe consumptie moet bestellen of ophoepelen om zo de omzet aan te wakkeren ...
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Jammer voor de horeca, maar even nadenken : we leven al wekenlang zonder horeca en het gaat ook - integendeel, met thuis voor eten en drinken te zorgen geef je een pak minder geld uit en merk je dat zelf iets klaarmaken heel ontspannend en bevredigend kan zijn. En voor wie nu reageert met tewerkstelling en dergelijke : ik draag reeds genoeg af om anderen te laten nietsdoen. Corona leert mij dat het stilaan tijd wordt enkel voor mezelf te zorgen.