© hbvl

Dieven aan de haal met unieke Land Rover in Opglabbeek

Dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag een unieke Land Rover Defender gestolen op het industrieterrein in Opglabbeek. “Wie de gouden tip heeft, krijgt een mooie beloning. Want dit voertuig is me veel waard”, zegt eigenaar Joris Laumen (25).

Raf VANMECHELEN

De dieven knipten de omheining van het terrein van de firma Rommel in Opglabbeek door en konden via dat gat de terreinwagen ook naar buiten rijden. “Het moet tussen 20 uur maandagavond en 8 uur dinsdagochtend gebeurd zijn”, zegt Joris. “De politie is ondertussen al de nodige vaststellingen komen doen. Maar ik heb weinig hoop om het voertuig terug te vinden. Ik vrees dat de wagen snel de weg naar het buitenland zal vinden.”

Het bedrijf is actief in onder meer grondwerken en containerdiensten. Er werden in het verleden al onder meer een graafmachine en een vrachtwagen gestolen. “Die zijn uiteindelijk wel boven water gekomen. Of dat nu ook weer zal gebeuren, is afwachten.”

Joris stak heel wat tijd en geld in zijn unieke Defender. “Zo’n 20.000 euro aan extra opties. Dat maakt deze Land Rover uitzonderlijk. Er zitten onder meer een frigo, gereedschapskasten, opbergkasten en speciale zetels in. Het voertuig is van 2009, maar heeft nu nog een waarde van zeker 40.000 euro op de tweedehandsmarkt. Ik voorzie in een fikse beloning voor wie de gouden tip levert, als hij niet helemaal is gestript natuurlijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer