De Amerikaanse president Donald Trump en Monecef Slaoui (R) die de belangrijkste adviseur wordt.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump en Monecef Slaoui (R) die de belangrijkste adviseur wordt. © AFP

Immunoloog die in België studeerde en woonde gaat vaccinatieteam tegen corona van Trump mee leiden

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een project voorgesteld waarmee hij de zoektocht naar een vaccin tegen het coronavirus wil versnellen. Operation Warp Speed zou tegen het einde van het jaar al resultaat moeten hebben en een vaccin op de markt moeten krijgen. Mee aan het hoofd staat Monecef Slaoui (60), een immunoloog die in ons land studeerde en woonde.

26 reacties

  • Anne Van Hamme

    4 jaar geleden
    Ik ben niet zo’n Trump-fan, maar ok, laat hem maar doen he. Wie weet komt er nog een ‘miracle’ uit de hoek. Elk initiatief is het waard om bekeken te worden. Samen sterk en dit moet nu echt wel ‘worldwide’.
  • phil smedts

    4 jaar geleden
    Als andere landen eerst over een vaccin beschikken zullen we "helpen" met de distributie ervan zegt Trump. Hij bedoelt echter zullen we helpen om ervoor te zorgen dat de VS het in handen krijgt, net zoals ze al eerder medisch covid materiaal dat besteld en betaald werd door de EU al gestolen hebben.
  • Gertie Daerden

    4 jaar geleden
    Zeer juist Mike Bemelmans, en nog iets belangrijk, Trump zei: "we maken een vaccin voor diegene die het willen, want niet iedereen gaat er één willen". Keuzevrijheid, een democratie waardig !!
  • franky goemaere

    4 jaar geleden
    Trump zal hem wel zijn ontslag geven, hij is veel te slim voor hem
  • Jan Janssens

    4 jaar geleden
    Deze persoon welke voor Trump gaat werken is een zéér gegeerd persoon, welke wel degelijk in het verleden resultaten heeft geboekt, maar in de EU wenste men van zijn diensten géén gebruik te maken, zijn doctoraat is wel een degelijk studie geweest i.v.m. immuniteit, laat ons hopen dat hij slaagt, als hij de krachten tussen Johnsen&Johnsen en GlaxoSmithKline kan bundelen, hij kent beide bedrijven van binnen uit, is er zeker resultaat, bij Janssens in Beerse, daar werkt men 7/7, 24 op 24 uur.