Lekker zoet! Loïc maakt aardbeien sorbet
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
INGREDIËNTEN
Muntolie
2 muntplantjes
20 cl druivenpitolie
Aardbeiensorbet en gemarineerde aardbei (8 personen)
900 g aardbeien
1 el suiker
1 limoen
balsamico azijn
zwarte peper
4 el honing
Pistachemadeleine (80 stuks)
50 g pistachenoten
100 g suiker
5 g bakpoeder
75 g bloem
2 eieren
100 g boter
zout
BEREIDING
• Ontkroon 750 g aardbeien en leg ze in de vriezer tot ze diepgevroren zijn.
• Breng een steelpan met water aan de kook.
• Pluk de blaadjes van 2 muntplantjes en blancheer de blaadjes enkele seconden.
• Giet af en koel af onder koud stromend water. Laat ze zo goed mogelijk uitlekken.
• Verwarm de oven voor op 200°C.
• Meng 50 g pistachenoten met 100 g suiker en 5 g bakpoeder en maal fijn in de cutter.
• Voeg 75 g bloem, 2 eieren, 100 g gesmolten boter op kamertemperatuur en een snuifje zout toe.
• Doe het beslag in een spuitzak en laat afkoelen in de koelkast.
• Ontkroon de rest van de aardbeien en snijd ze in fijne brunoise.
• Voeg 1 el suiker, de zeste van 1 limoen en het sap van ½ limoen toe.
• Voeg een scheutje balsamico azijn en wat zwarte peper toe.
• Vul de siliconen vorm van de madeleines met het beslag en bak 8 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.
• Doe de munt samen met 20 cl druivenpitolie in de blender en mix fijn.
• Haal het resultaat door een koffiefilter.
• Haal de aardbeien uit de vriezer en maal ze fijn in de cutter.
• Voeg 4 el honing toe en mix opnieuw. Laat afkoelen in de vriezer.
• Serveer de gemarineerde aardbei met de muntolie, sorbet en madeleines.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
-
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
Krokant, smakelijk, veelzijdig: bij zondagse kost horen kroketten, en welk beter moment om jezelf te trakteren op de verwennerij dan vandaag, op internationale krokettendag? Een kaas- of garnaalkroket smaakt altijd, maar wij tonen je versies van het gefrituurde hapje die je vast nog niet kende, en waar je ze kan bestellen. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren