Thorgan Hazard laat zich meteen zien bij herstart van Bundesliga en zet met Borussia Dortmund leider Bayern onder druk

De Bundesliga is zaterdag om 15u30 opnieuw opgestart. De Duitse hoogste divisie is de eerste topcompetitie die kon hernemen in de coronacrisis, weliswaar achter gesloten deuren. Thorgan Hazard liet zich in een leeg stadion meteen zien bij Borussia Dortmund, dat door een 4-0-zege in de derby tegen Schalke 04 leider Bayern München onder druk zet.

Michiel Verheirstraeten

Het burenduel zorgt normaal voor een helse sfeer in een nokvol Signal Iduna-Park, maar nu bleef de Dortmundse voetbaltempel leeg en stil. Thorgan Hazard belandde pas in laatste instantie in de basis. Normaal zou de 17-jarige Giovanni Reyna de jongste basisspeler worden in de Bundesliga dit seizoen, maar hij blesseerde zich in de opwarming...

De Rode Duivel liet het niet aan zijn hart komen: eerst liet hij het fenomeen Erling Haaland nog de score openen maar na rust trof Hazard zelf raak op een scherpe counter. Raphaël Guerreiro scoorde ook twee keer, waardoor Borussia Dortmund makkelijk de derby van Schalke 04 won met duidelijke 4-0-cijfers.

(lees verder onder de video’s)

“Slechts lichte blessure”

Een kwartier voor affluiten blesseerde Hazard zich aan de kuit en werd hij gewisseld voor Sancho. “Ik ga ervan uit dat Thorgan slechts een lichte blessure opgelopen heeft”, zei coach Lucien Favre achteraf. “Dat geldt ook voor Mahmoud Dahoud en Raphael Guerreiro, die ook naar de kant moesten.”

Sancho wilde bij die wissel een handshake maar onze landgenoot was attent en gaf hem prompt een elleboogje. Axel Witsel was out met een spierblessure, bij de bezoekers werd Benito Raman al na de eerste helft gewisseld.

Achteraf gingen de spelers van Dortmund zoals altijd hun Gelbe Wand groeten. Ook al zat daar deze keer dus niemand...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Borussen naderen in de stand zo tot op één puntje van Bayern München, de leider treft zondag in de Duitse hoofdstad wel nog Union Berlijn. Wolfsburg (39 ptn) staat in de stand zesde. Schalke (37 ptn) volgt als achtste, Hertha (31 ptn) als elfde.

Ook Dedryck Boyata en Koen Casteels winnen

Hertha Berlijn won vlot bij Hoffenheim met 0-3. Hertha klom op voorsprong na een eigen doelpunt van Akpoguma (58.), waarna Ibisevic (60.) en Cunha (74.) de score uitdiepten. Dedryck Boyata maakte in het winnende kamp de partij vol, Dodi Lukebakio verliet elf minuten voor affluiten het terrein.

© Thomas Kienzle/AFP/POOL/dpa

Wolfsburg, met Koen Casteels tussen de palen, zegevierde in extremis bij Augsburg met 1-2. Jedvaj (54.) wiste de 0-1 van Steffen (43.) uit, maar via invaller Ginczek (90.+1) helemaal in het gaatje trokken de Wolven alsnog aan het langste eind.

© Photo News

Nog op de 26e speeldag speelden RB Leipzig en Freiburg 1-1 gelijk. Ook de kelderkraker tussen Düsseldorf en Paderborn (0-0) leverde geen winnaar op.

Borussia Mönchengladbach ten slotte pakte de drie punten bij Eintracht Frankfurt: 1-3. Pléa (1.) en Thuram (7.) lieten de bezoekers al meteen juichen. Bensebaini (73.) diepte in de tweede periode op strafschop uit, Frankfurt kwam niet verder dan de eerredder van Silva (81.).

De Bundesliga lag sinds midden maart stil wegens de coronacrisis, maar de Duitse hoogste divisie kan nu als de eerste topcompetitie in Europa hervatten. De heropstart gaat gepaard met forse gezondheidsmaatregelen en fans zijn in de stadions niet welkom.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer