Viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht © VTM NIEUWS

Van Gucht: “Gecoördineerde aanpak nodig in Europa voor openen grenzen”

Het openen van grenzen in Europa zou best gecoördineerd gebeuren. Dat zei  viroloog Steven Van Gucht in VTM NIEUWS. Hij pleit ook voor een Europees systeem van contacttracing, zodat een landgenoot die in het buitenland met een besmet persoon in contact zou komen, na zijn terugkeer naar België hiervan verwittigd kan worden.

62 reacties

  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Gerard Callewaert: De EU heeft slechts de bevoegdheden die haar door de lidstaten bij verdrag werden toegekend. Als de EU zich dus niet met het openen en sluiten van de staatsgrenzen bemoeit, is dat omdat de lidstaten haar de bevoegdheid daartoe niet hebben gegeven. Vergelijkbaar met een huishouden waar de vrouw geen volmacht heeft op de bankrekening van de man omdat hij haar die niet heeft gegeven.
  • Denis Stock

    4 jaar geleden
    Waar was de coördinatie bij de uitbraak? We moeten ze nu toch iets gunnen dat ze zich terug in de schijnwerpers kunnen gooien, terug van weg geweest te zijn. .
  • christiane vandecasteele

    4 jaar geleden
    ik wist niet dat er zoveel mensen waren die van zichzelf denken dat ze o toch zoveel slimmer zijn dan de wetenschappers ! Laten we eens binnen een paar maanden zien hoever we zouden staan als we zelfs geen viroloog als prof van Gucht meer zouden geloven en elke burger doet wat hijzelf wil.En Oswald Billiet : als er iemand BV allures heeft en ook politieke ... dan is het wel Van Ranst ! de complete tegenpool van Steven Van Gucht !!
  • Guido Pintens

    4 jaar geleden
    het wordt HOOG tijd dat de pseudo-wetenschappers hier op dit forum eens gaan opstaan en IRL het debat aangaan met de échte specialisten. Eens zien waar we dan gaan uitkomen. Gemakkelijk om op alles en nog wat commentaar te geven, het beter weten, maar 0,0 oplossingen hebben hé? We mogen hier blij zijn met zo'n toppers die het beste met ons allemaal voorhebben, ook met de betweters
  • Gerard Callewaert

    4 jaar geleden
    De aanpak van 'Europa" is 0 geweest in deze crisis. Misschien zullen ze nu terug wakker worden eenmaal de crisis voorbij zal zijn. Als ze een lid verliezen (V. Koninkrijk dan is Europa te klein en men komt iedere dag in het nieuws ermee. Maar als duizenden Europeanen sterven door een pandemie, hoort men niets van deze kant.