AP
Volledig scherm
© AP

Van extreemlinks en antivaxxers tot extreemrechts: duizenden Duitsers demonstreren tegen coronabeleid

In verschillende Duitse steden zijn duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de beperkende maatregelen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Op sommige plaatsen kwamen meer betogers opdagen dan toegelaten. De Duitse overheid is bezorgd over deze beweging, die al sinds begin april bestaat maar aan populariteit wint. Opmerkelijk: zowel extreem-rechts als radicaal-links schaart zich achter het protest.

19 reacties

  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Zo goed als alle landen hebben een lockdown ingesteld en het gebruik van mondmaskers aangeraden. Niet zomaar maar na beraadslaging met wetenschappers en virologen. Uiteraard zullen er altijd extremisten en gekken zijn die het beter weten en er complotten in zien. Bij de opwarming van de aarde is het van hetzelfde.
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Eric Leysen, laat u zich elke dag testen? Nee? Hoe weet u dat u nu niet besmet bent? mark germanus, amateurisme? Heeft u dat bericht van "specialist" BDW over de bankjes gelezen? Het verdween even snel als het verscheen. Raar hé? En ja, dat is iets om over na te denken bij de volgende verkiezingen. Jan VANDEN BERGHE, uw familie of collega's zijn vrij om u te bedanken mocht u hen besmetten.
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Jeroen Dekop, voelt u zich gezond als u griep heeft? Bij het corona virus kan men (als drager van het virus) zich perfect gezond voelen en toch vele mensen besmetten.
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Wie heeft er gelijk? Een mondmasker dragen zal misschien iets meer helpen,maar de mensen maanden lang opsluiten,kinderen geen school, hulpverleners niet voldoende of geen beschermingskledij /maskers,zelfde voor ouderlingen tehuizen,de horeca gesloten,winkels enz.. Men zou voor minder gek worden. En als kers op de taart het amateurisme van de politiek.Chaos totaal in Belgie. Denk eraan bij de volgende verkiezingen.
  • leppens victor

    4 jaar geleden
    Als je niet meehuilt met de onheilsprofeten van de corona-kerk ben je natuurlijk gezien. Als je dan bovendien nog eens iets positief over Trump zegt kan je het helemaal snutten. Ik vind coronadioten een goede naam,al mist hij wel de doelgroep. mvg.