Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. © AFP

Trump onder vuur na ontslag waakhond die mogelijk onderzoek deed naar machtsmisbruik door Pompeo

In de Verenigde Staten starten de Democraten een onderzoek naar het ontslag van de inspecteur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat melden Amerikaanse media. 

5 reacties

  • André Van Laethem

    4 jaar geleden
    Het is lang geleden dat de democraten nog eens in de krant gestaan hebben. Elke keer gaan ze een stap achteruit. Obama was in de verste verte geen heilige.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    Alle stafmedewerkers die betrokken zijn in het onderzoek, liggen eruit. Dat zijn 4 mensen in totaal. In de plaats worden nu majornetten geinstalleerd, ja knikkers. Als dit geen belemmering van de rechtsgang is - de zoveelste keer in het zoveelste dossier over deze administratie - dan gaat Pasen nog op kerstmis vallen. Watergate is er intussen niks meer tegen, Trump zit al veel verder over de grens dan Nixon destijds.
  • Roger Boni

    4 jaar geleden
    Alles is goed als men maar zwijgt over het Obamagate .
  • Jean Petermans

    4 jaar geleden
    De Amerikanen moeten niet klagen, het zijn zijzelf die hun presidenten door de tijd heen zoveel macht hebben gegeven, dat er nu eentje is die de kantjes eraf rijdt dat moeten ze erbij nemen, of de wet wijzigen maar dat is zogoed als ondoenbaar omdat de VS een de facto een tweepartijen systeem heeft wat nu ook de oorzaak is van al het gehannes.
  • Michel Van Limbergen

    4 jaar geleden
    Als men dicht bij de waarheid komt dn gaat men eruit!