thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Sommige grootouders mogen weer op hun kleinkinderen passen

Grootouders kunnen in bepaalde gevallen weer op hun kleinkinderen passen, zo kondigt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke zondag aan op Twitter. Dat gaat wel gepaard met voorwaarden. De christelijke seniorenbeweging OKRA maakt zich alvast boos over de “arbitraire leeftijdsgrens van 65 jaar”. “Pure leeftijdsdiscriminatie.”

88 reacties

  • nicole Notaerts

    4 jaar geleden
    Woensdag 3 juni, mag ik op mijn kleinzoontje passen terwijl papa en mama werken. Donderdag, 4 juni, niet meer. Waarom? Wel ik verjaar, en wordt 65.
  • Karin Lecomte

    4 jaar geleden
    Niet op je kleinkinderen passen vanaf 65, maar wel blijven werken tot nà je 65, voor het ene ben je te oud, voor het andere kan je nog wel even mee ... Tot welke leeftijd mag je binnenkort op restaurant, samenkomen met familie/vrienden, op reis, ... ? En hoe regel je dat als Oma 64 is en Opa 66 ?
  • Robert Boxtaele

    4 jaar geleden
    Of en wanneer grootouders die 65+ zijn hun kleinkinderen weer opvangen, dat zullen we samen met de ouders wel zelf beslissen Beke! Aangenomen dat we in goede gezondheid verkeren hebben we u noch uw virologen daar voor nodig, dank u.
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    De tijd dat alle vragen in detail zouden beantwoord worden zou de crisis al achter de rug zijn. We beseffen het werk niet om alles te organiseren en plannen enz... sinds eind februari en vanaf nu naar het vermijden van een heropflakkering om daarna de vaccinatie in te delen enz. Boven 65 en gezond heeft toch minder immuniteit dat ziet men aan een wonde die niet meer zo snel geneest op oudere leeftijd.
  • Raymond Titeca

    4 jaar geleden
    Belachelijke maatregel, personen van boven de 65 jaar zijn niet altijd minder gezond dan die beneden de 65 jaar, waarop wordt deze maatregel gebaseerd, tevens is dit weer een grote discriminatie, de personen die dit opgesteld hebben zijn niet boven de 65, wacht maar eens af, wanneer ze zelf boven de 65 worden, dan zullen ze wellicht er anders over denken. Wij allen, de ouderen zijn het beu, we worden wel niet bevoordeeld om belastingen te betalen omdat we boven de 65 zijn !