Geert Meyfroidt.
Volledig scherm
Geert Meyfroidt. © VTM NIEUWS

Prof Geert Meyfroidt na actie ontevreden zorgpersoneel: "Opvorderen van personeel is nu niet aan de orde”

Professor Geert Meyfroidt, voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde, zegt dat opvorderingen van personeelsleden in de medische sector momenteel niet aan de orde zijn. Hij reageert daarmee op het volmachtbesluit KB nr. 16 van 4 mei, dat onrust en verontwaardiging veroorzaakt bij het gezondheidspersoneel. Zo keerden werknemers van het Sint-Pieterziekenhuis in Brussel premier Sophie Wilmès (MR) de rug toe toen ze hen een bezoek bracht.

46 reacties

  • Jean West

    4 jaar geleden
    Van Damme Marleen Denkt u nu echt dat alleen de zorg onderbetaald word. Er zijn nog veel beroepen die nauwelijks meer inkomen hebben dan een leefloner die met al zijn voordelen bijna evenveel heeft.
  • Dana Manevska

    4 jaar geleden
    Meer loon zorgt ervoor dat er meer instroom is, nu zien velen alleen maar de nadelen, en over zich geroepen voelen voor de job, ja maar dat betaald de rekeningen niet, want in Belgie geld het motto meer of langer werken is meer afdragen, dus bij een eventuele opvordering wordt je tweemaal gestraft!!!
  • Verryckt Staf

    4 jaar geleden
    De zorgsector heeft vooral nood aan eerlijkheid en ook diegenen die verzorging nodig hebben en niet eerst een deel zelf moeten betalen om behandeld te worden de kromme verdeling is hiervan de oorzaak , artsen en ziekenfondsen vinden het blijkbaar normaal dat er gewerkt wordt met 2 verschillende loonschalen . Extra zorgverzekering wordt eenmaal gestopt met werken haast onbetaalbaar voor gewone arbeiders die via hun werkgever zo een verzekering hadden (werdt gezien als een stuk loon )
  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    Meer verplegend personeel is nodig, meer loon hoeft niet. Een teveel aan werk en te weinig tijd per patient is het probleem. Meer loon? Die daarvoor staken zijn de graaiers.
  • Marie-Jeanne Peeten

    4 jaar geleden
    Een arts zegt dat meer loon geen hulp is. Goed geplaatst om zoiets te zeggen...