Maandag gaan de skateparken en sportpleinen weer open. Waarom mogen jongeren daar wél samenkomen, terwijl de speeltuinen voor kleine kinderen nog altijd gesloten blijven?
Volledig scherm
PREMIUM
Maandag gaan de skateparken en sportpleinen weer open. Waarom mogen jongeren daar wél samenkomen, terwijl de speeltuinen voor kleine kinderen nog altijd gesloten blijven? © Baert/Belga

“Waarom mogen skateparken open, en speeltuinen niet? En waarom mag een rit met de motor wel, maar met de oldtimer niet?”

Kunt u nog volgen? Na fases 1a en 1b, beginnen we maandag aan fase 2 van het exitplan. Voor velen lijkt de logica stilaan zoek in de wirwar aan regels. Want waarom mogen skateparken open, en speeltuinen niet? En hoe komt het dat een ritje met de motor wel kan, maar de oldtimer in de garage moet blijven? Wij legden enkele contradictorische situaties voor aan viroloog Marc Van Ranst.

76 reacties

  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Alex Terieure met een oldtimer kan en mag je per definitie geen essentiële verplaatsingen doen. U overtreedt de coronaregels, de verkeersregels en de fiscale wetgeving.
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Het stellen van vragen toont aan dat de mensen nadenken in tegenstelling tot onze coronaregering. Ze zitten met een ganse bende in hun veiligheidsraad te palaveren over wat morgen kan, maar gedetailleerde stappen uittekenen voor de komende maanden is te veel gevraagd. En na de raad gaan ze op de stoep ieder afzonderlijk tegen reporters een uitleg geven, kwestie van op één lijn te zitten zeker?
  • Andy De Schieter

    4 jaar geleden
    Onze ministers zijn bekwame leiders en hebben het beste met hun onderdanen voor. Iedereen zou beter eens luisteren en doen wat er gezegd wordt.
  • Mario Adams

    4 jaar geleden
    Mensen, wat we nu zien is niets vergeleken met wat komt. Cashloze maatschappij, ID-chip in de hand om te kopen/verkopen, constante controle op straat via gezichtsherkenning. Corona is dé reden die ze nodig hadden om onze vrijheden die we nog hebben/hadden af te nemen; wie dat nog niet ziet is stekeblind. Het systeem is er en het zal de komende maanden/jaren volledig worden ontplooid. Ik hoop dat iedereen goeie herinneringen heeft aan het pre-coronatijdperk, want die tijd komt niet meer terug.
  • Nina Debbaut

    4 jaar geleden
    Waarom DIT en waarom DAT ... pff doe gewoon wat ze vragen ... uiteindelijk komt iedereen aan de beurt zenne