.
Volledig scherm
. © VTM NIEUWS

Gwendolyn Rutten: “Paars heruitvinden en kijken wie we kunnen meetrekken”

Voor Gwendolyn Rutten, nog enkele weken Open Vld-voorzitster, moeten socialisten en liberalen de basis vormen van de nieuwe federale regering. "We moeten paars opnieuw uitvinden en kijken wie we kunnen meetrekken", reageerde ze zondagmiddag in VTM NIEUWS op het nieuws dat haar socialistische collega's Conner Rousseau (sp.a) en Paul Magnette (PS) hun collega's consulteren over de regeringsvorming.

112 reacties

  • Marc Busselot

    4 jaar geleden
    Wie wil er nu eindelijk mevrouw Rutten eens dringend vragen haar mond te houden. Zij beschadigd eerst en vooral haar eigen partij, en dit terwijl er in Vlaanderen waar het soft liberalisme van de vroegere VLD zeker een goede voedinsbodem heeft bij een middenklasse kiezer.Een middenklasse waarop de Vlaamse welvaart is gebouwd. Daar waar Wallonie het slachtoffer werd van de groot industrie.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Rutten gaat het warm water heruitvinden nu ze politiek dood is bij OPEN vLD en geen risico meer loopt. Ik begin meer en meer het gevoel te krijgen dat ze ergens 'links' solliciteert
  • Mario Knapen

    4 jaar geleden
    Er zijn twee mogelijkheden, ofwel proberen we een regering te maken zonder open VLD en zonder NVA ofwel zorgen we dat er snel nieuwe verkiezingen komen. Zo kan het volk beslissen, en deze keer laat je de mensen die de verkiezingen winnen aan zet. We hebben genoeg van regeringen die het opnemen voor de grote vermogens en bedrijven die geen eerlijke belastingen betalen.
  • Chris Devlaeminck

    4 jaar geleden
    Ik weet niet wie ik een grotere verrader van de Vlamingen vind. Verhofstadt of Rutten. Ik twijfel sterk maar neig toch eerder Rutten te kiezen. De VLD, een partijtje dat in de peilingen geen 10% meer haalt en zich moet sterk maken met te doen alsof ze familie zijn van de MR. En die om toch maar te mogen meeregeren zonder schroom de Vlaming het gelag zal laten betalen. Jakkes! Mijn maag keert ervan!
  • marc castermans

    4 jaar geleden
    Spaar ons van dergelijke regering die de Vlaamse belastingbetaler gaat uitwringen. Wallonië moet geld hebben om haar vele ambtenaren te blijven zoet houden net als haar vele werklozen en parasieten. We mogen zeker niet sentimenteel gaan doen vanwege Corona, niets is gratis en iemand gaat dat betalen en wie denk je dat dat wordt?