Tiener (14) wilde bom maken in Molenbeek

© shutterstock

De politie van Molenbeek heeft dinsdagavond rond 17 uur vier jongeren opgepakt in de buurt van het station Brussel-West. Eén van de vier had een rugzak bij zich met explosief materiaal, zo wordt bevestigd door het parket van Brussel.

mtm

De vier jongeren bevonden zich op een bouwterrein in de buurt van het station, toen enkele agenten in de buurt rook op de site opmerkten. De jongeren waren met een brandblusser aan het spelen. Na controle bleek een van hen ook explosief materiaal bij te hebben in een rugzak, net als een fles waarop “Allah Akbar” geschreven stond.

Geen link met terrorisme

Het ging weliswaar om stoffen die vrij in de handel verkrijgbaar zijn en de jongen zou helemaal geen terroristische bedoelingen gehad hebben. "Hij wou naspelen wat hij in zij videospelletjes zag", klinkt het bij het Brusselse parket, dat wel vraagt dat de jongen in een gesloten jeugdinstelling zou geplaatst worden.

"In zijn slaapkamer werden nog gelijkaardige producten aangetroffen", zegt Ine Van Wymersch, woordvoerster van het Brusselse parket. "Het gaat om producten die vrij in de handel verkrijgbaar zijn, in elke doe-het-zelf-winkel. De jongeman vertoont geen enkel teken van radicalisering en had naar eigen zeggen ook geen terroristische bedoelingen. Hij zou op YouTube filmpjes opgezocht hebben over hoe een bom of een molotovcocktail te maken, omdat hij wou naspelen wat hij in zijn videogames zag."

Het Brusselse parket laat de computer van de knaap nog onderzoeken en laat hem intussen voorleiden bij de jeugdrechter met de vraag hem te plaatsen in een gesloten jeugdinstelling. "Hij schat duidelijk de gevaren niet in van waar hij mee bezig is", aldus nog de parketwoordvoerster.

De andere drie jongeren werden vrijgelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen