Momenteel staan volgens De Block 5.000 vacatures voor verplegers open, terwijl door de coronacrisis tal van banen bedreigd zijn.
Volledig scherm
Momenteel staan volgens De Block 5.000 vacatures voor verplegers open, terwijl door de coronacrisis tal van banen bedreigd zijn. © Photo News

De Block wil werkzoekenden gratis omscholen tot verplegers

BinnenlandMinister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) stelt voor om werkzoekenden gratis te heroriënteren tot verplegers. Dat schrijven de kranten van Sudpresse. Door de coronacrisis zijn tot 180.000 banen bedreigd in ons land, maar tegelijkertijd is er ook een gebrek aan personeel in de zorgsector. 

154 reacties

  • Mieke Thijs

    4 jaar geleden
    Laat degenen die gemotiveerd zijn,werkloos of niet (dus ook als ze werken , dat men ontslag kan nemen en toch meteen recht kan hebben op een uitkering omdat ze voor een job in de zorgsector kiezen!) starten met een opleiding met behoud van loon of toch een fatsoenlijke uitkering ! We merken nu wel hoe groot het tekort is en hoe hard we ze nodig hebben !
  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    Oudere verpleegkundigen zijn ooit fulltime begonnen aan 90% loon? Te nemen of te laten. Ook nog een dankstage tijdens het laatste jaar. Veel zorginstellingen draaiden toen al op stagiairs. We doen al jaren MVG registratie? Steeds meer managers en leidinggevenden,...en meer en meer extra taken met minder mensen aan bed. Veel succes voor degenen die nog aan het willen beginnen. Denk goed na, het is niet voor niets een knelpuntberoep en dat zal altijd zo blijven. De witte slaven...
  • Hilde Peeters

    4 jaar geleden
    Ik heb net 1000 euro gegeven voor een opleiding in een knelpuntberoep ik heb het niet breed waarom zij wel gratis . Je kan tegenwoordig beter werkzoekende zijn i.p.v zoals vele spartelen om toe te komen als je werkt
  • Evita Van Goethem

    4 jaar geleden
    Ik zou niet liever doen dan dat! Maar waarom doe ik het niet? Omdat ik als vrouw met 4 kinderen en 20 jaar werkervaring en een man die fulltime werkt bijna 800 euro netto per maand minder zou overhouden als voltijds werkende dan als student. Maar mijn huis moet nog steeds afbetaald worden. En ik heb geen maaltijdcheques meer, geen 13e maand, geen vakantiegeld, enzovoort. Dat je iets moet inleveren, da's evident. Maar je gaat geen 4 jaar studeren zodat je al je spaargeld kan opsouperen.
  • Marc Laeremans

    4 jaar geleden
    Elke werkloze is zeker niet geschikt om dit beroep uit te oefenen. Het is een roeping maar men moet ook over de nodige capaciteiten beschikken. Vergeet niet dat de bachelor al 4 jaar duurt. Een verkorte cyclus voor werklozen is zeker niet aan te raden en oneerlijk t.o. de bachelors.