Geheime diensten denken dat het gebouw 'Dar Malta' vol hoogtechnologische afluisterapparatuur zit. Aan de overkant van de straat ligt het hoofdkantoor van de Europese Commissie.
Volledig scherm
Geheime diensten denken dat het gebouw 'Dar Malta' vol hoogtechnologische afluisterapparatuur zit. Aan de overkant van de straat ligt het hoofdkantoor van de Europese Commissie. © Google Earth

Dit gebouw in Brussel is mogelijk spil in Chinese spionage op EU-instellingen

SpionageVolgens de Franse krant Le Monde verdenkt de Belgische Staatsveiligheid China ervan een ultramodern gebouw in Brussel te gebruiken om de EU-instellingen af te luisteren. Het gebouw ‘Dar Malta’ ligt recht tegenover het hoofdkantoor van de Europese Commissie. Mogelijk is het volgestouwd met hoogtechnologische afluisterapparatuur.

20 reacties

  • phil smedts

    4 jaar geleden
    Getipt door de Britten, diezelfde Britten die indertijd ingebroken hebben in de Belgacom systemen om hier alles te kunnen afluisteren ? Waarschijnlijk zijn zij op hun beurt aangestuurd door de Trump propaganda machine die continu China probeert onderuit te halen. De staatsveiligheid zou beter de Britten en Amerikanen eens deftig onder de loep nemen.
  • Felix Strackx

    4 jaar geleden
    Het zou mij niets verbazen. Het is nu wel voldoende bewezen dat de Chinese overheid, nog altijd communistische dictators, niet te vertrouwen zijn. Er moeten dringend zware economische sancties komen tegen dat land en wij moeten stoppen met hun goedkope brol te kopen.
  • Jean Blanquart

    4 jaar geleden
    Malta is wel een land met veel banken en onafhankelijk!
  • Jef Nagels

    4 jaar geleden
    Wat een verhaal dat gebaseerd is op "mogelijk". Natuurlijk wordt er gespioneerd, misschien daar... Maar de U.S. blijft wel koploper in spioneren, zelfs van zijn bevriende naties.
  • Daan Roos

    4 jaar geleden
    Wat ik hierbij leer dat er in het ho zo democratisch Europa er toch veel zaken zijn die niemand, ook wij niet, mogen weten.