Chauffeur rijdt met meer dan 100 km/u door bebouwde kom, rijbewijs ingetrokken

De verkeerspolitie heeft het afgelopen weekend op verschillende plaatsen in Antwerpen controles gehouden. Een bestuurder speelde zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 100 km/u reed in de bebouwde kom in Berendrecht.

sare

Op meerdere plaatsen in de stad Antwerpen en de districten werden tijdens het weekend snelheidscontroles gehouden. Zaterdag werden zo 66 chauffeurs geflitst, een van hen reed meer dan 100 km/u in de bebouwde kom in de Steenovenstraat in Berendrecht. De politie trok zijn rijbewijs in. In Deurne werd zaterdag gecontroleerd op de Ter Heydelaan en de August Van de Wielelei. “Van de 717 gecontroleerde wagens reed er slechts een te snel”, zegt de politiezone Antwerpen.

Tijdens snelheidscontroles op zondag werden 104 bestuurders op de bon geslingerd. “Vooral op de Blancefloerlaan op Linkeroever werden veel overtredingen vastgesteld”, zegt de politie. “Liefst 44 van de 336 voorbijrijdende wagens reden te snel.” Even verderop, op de Gerard Le Grellelaan, hielden chauffeurs zich beter aan de regels. “Daar reden slechts 2 van de 451 wagens te hard”, luidt het.

Gsm achter het stuur

Verder werden er in de loop van het weekend 54 bestuurders beboet voor gsm-gebruik achter het stuur. Dertien mensen kregen een boete voor het negeren van een rood licht, onder hen ook twee fietsers, een voetganger en iemand op een step. In een fietsstraat werden zeven mensen beboet omdat ze de regels niet respecteerden.

44 personen negeerden een verkeersbord C1 of D1 en reden dus in de verkeerde richting. Zes bestuurders kregen een boete omdat ze over de trambedding reden, twee omdat ze een doorlopende witte lijn overschreden. “De bestuurder van een extreem lawaaiige wagen werd beboet, net als iemand die zonder reden claxonneerde”, zegt de politie.

Verschillende vrachtwagenchauffeurs die niet in orde waren met hun tachograaf, hun truck overladen hadden of hun lading niet goed vastgemaakt hadden kregen een boete. De verkeerspolitie nam ook drie onverzekerde auto’s en een niet-verzekerde brommer in beslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER