Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Photo News

Landbouw vreest voor droogte: "Situatie nog niet dramatisch, maar we hopen hard op regen”

Ook de Boerenbond verwacht dat er de komende dagen in de meeste Vlaamse provincies - in Antwerpen is dat al het geval - captatieverboden zullen worden aangekondigd. Een informele rondvraag onder leden leert intussen dat de droogte nog niet voor dramatische situaties zorgt, klinkt het. "Maar we hopen wel heel hard dat er binnenkort regen valt", zegt woordvoerster Vanessa Saenen.

7 reacties

  • Nicole Vogelaere

    4 jaar geleden
    Merk het nu al dat er zeker 1 x per week 2 tractoren tot na middernacht door de straat denderen met hun tankwagens. DIe zijn reeds een voorraad aan het aanleggen. Waterputten staan hier ook al droog, moestuin houden is al 3 jaar opeen bijna onmogelijk. Straks gaan er weer verboden opgelegd worden, met natuurlijk weer de uitzondering voor de voetbalvelden, geld is al wat telt.
  • Guido Pintens

    4 jaar geleden
    diegenen die het maar niks vinden dat er een extreem tekort is aan water voor de boeren zullen binnenkort komen zeveren dat alle landbouwgewassen plots véél duurder worden. Wat zou je willen? Dat de boeren alles gratis leveren en niks verdienen? Ze werken zich allemaal uit de bocht om toch maar iéts te verdienen. Iets dat de "modale" vlaming maar normaal vindt ...
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Dat zal uitdraaien op een droogtetaks, let op mijn woorden.
  • Danny Damiaens

    4 jaar geleden
    Verleden week op vtm,iemand van de boerenbond gaf uitleg over de droogte en waterschaarste en achter hem stond er een sproeisysteem volle bak water te sproeien op een akkerveld volop in de zon en wind!
  • ludo sprangers

    4 jaar geleden
    Ja er wordt al veel water op de pomp door de boeren. Volgende maand zal de regering wel met een voorstel komen dat de burgers hun auto niet mogen wassen en de gazon niet mogen sproeien.