Ziekenhuispersoneel keert premier Wilmès de rug toe.
Volledig scherm
Ziekenhuispersoneel keert premier Wilmès de rug toe. © vtm

Stil protest tijdens bezoek Wilmès haalt internationale pers, van China tot Turkije

De beelden van het stille protest tijdens een bezoek van premier Sophie Wilmès (MR) aan UZ Sint-Pieter in Brussel gaan de wereld rond. Personeelsleden van het ziekenhuis vormden toen een ‘erehaag’ maar draaiden hun rug naar de premier toen zij en haar delegatie voorbijkwam. Het fragment haalde wereldwijd de kranten. 

20 reacties

  • Thierry Willems

    4 jaar geleden
    mede door onze lieve vakbonden die juist aan hun eigen denken en niet aan de gevolgen van staken en werknemers ophitsen.bravo
  • François Defosse

    4 jaar geleden
    Naar mijn mening was dat een protest tegen alle politiekers en niet tegen Wilmes in het bijzonder. Dat we nu al anderhalf jaar zonder regering zitten is ook al niet zo fraai.
  • Jef Van De Plas

    4 jaar geleden
    De bezuinigingen in de gezondheidszorg zijn al veeeel langer bezig dan de NVA aan de macht is, Zijn jullie blind of wat. Ik heb 40 jaar in een ziekenhuis gewerkt, ik zal het toch wel weten zeker. Open VLD en CD&V hebben die posten lange tijd bezet. Dat zijn de echte daders, en zij die hier steeds in de NVA richting wijzen zijn ziende blind. Informeer U toch eens voor ge op iemand kritiek geeft .
  • yvan van royen

    4 jaar geleden
    Als covid-19 patiënt kan ik het protest van deze mensen begrijpen, zeker na veiligheid toe, op uw kamer geweest onmiddellijk alle veiligheid kledij e.a. afdoen en in speciale bakken deponeren op u kamer en klaarmaken om veilig naar volgende patiënt te kunnen gaan, vermoed dat dit ook wel doorweegt als je op dergelijke manier 10 tallen patiënten moet bezoeken, en ook de nodige medische verzorging moet doen. voor de premier wil niet graag in haar schoenen staan nu.
  • Vincent Laming

    4 jaar geleden
    Respect voor hun actie, volledig te begrijpen