Tot vijf jaar cel gevraagd voor ‘bende van Mega Toby en Sproetje’ na onder meer zware diefstal en afpersing

Het openbaar ministerie heeft maandag tot 5 jaar cel gevorderd tegen de leden van de ‘bende van Mega Toby en Sproetje‘. De zes (voormalige) Antwerpse politiemannen stonden terecht voor onder meer zware diefstallen met geweld en afpersing.

jtp, vdaa

LEES OOK: Diefstal, geweld en racisme: zes inspecteurs Antwerpse politie maandag voor rechter

Tegen Tom D.J., Besart B., Kenny V.B. en Nick C. werd 5 jaar, waarvan 2 jaar effectief, en een boete van 8.000 euro gevraagd. Tegen verdachte Stéphane S. werd 15 maanden met uitstel gevorderd, tegen Jochen G. 1 jaar met uitstel. Hij werd enkel vervolgd voor een illegale huiszoeking.

De zes inspecteurs, die in Borgerhout en Antwerpen-Noord bekend stonden als de “bende van Mega Toby en Sproetje”, werden in het voorjaar van 2016 door hun eigen collega’s opgepakt na maandenlang onderzoek door de dienst intern toezicht. Dat bracht een resem feiten aan het licht.

Zo zouden de agenten verschillende illegalen hebben opgepakt om ze op afgelegen plaatsen van hun geld te beroven. Vier van hen zouden ook een huiszoeking hebben uitgevoerd zonder toestemming, waarbij ze geld van de bewoner zouden gestolen hebben en vernielingen zouden aangericht hebben.

De zes zijn niet meer actief bij de lokale politie van Antwerpen. Een van hen nam zelf ontslag, een tweede werd ontslagen - maar dan in een andere zaak - en de vier anderen zijn nog altijd geschorst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER