Illustratiefoto. UZ Sint-Pieter in Brussel.
Volledig scherm
Illustratiefoto. UZ Sint-Pieter in Brussel. © Photo News

Stakingsaanzegging bij ziekenhuizen en rusthuizen in Brussel en Wallonië

De socialistische bediendebond heeft maandag een stakingsaanzegging van onbepaalde duur ingediend bij de ziekenhuizen en rusthuizen in Wallonië en Brussel. Alle acties tegen de wijze waarop de coronacrisis wordt aangepakt, zullen daardoor gedekt worden, zo deelt Setca - de Franstalige socialistische bediendebond - mee.

20 reacties

  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Als ze nu niet staken wanneer dan wel
  • phil smedts

    4 jaar geleden
    Eerst roept de regering hen uit tot helden, en nu steekt diezelfde liberale regering hen een mes in de rug, en gaat rustig door met hen kapot te besparen. Je zou voor minder gedemotiveerd geraken of je ongenoegen laten blijken.
  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    Op 5 maart betoogden 9000 personen uit de non-profit sector in Brussel. Men spreekt wel van de skivakanties in in Italië en Oostenrijk maar rept met geen woord over deze betoging. En jawel, mensen uit de zorgsector verdienen 'n gerechtvaardigd loon maar om nu op te roepen om te staken vind ik 'n brug te ver.
  • Jan Vannuffelen

    4 jaar geleden
    Natuurlijk weer Brussel en Wallonie , altijd hetzelfde . Splits dit land ( gedrocht ) onmiddelijk . Ze hebben een tijdje harder moeten werken ( met alle respect hiervoor ) maar dan daar altijd zo op reageren .
  • Jozef Van Mellaert

    4 jaar geleden
    In deze onverwachte corona crisis heeft het verplegend personeel zeer grote inspanningen geleverd. Maar moet men daarom gaan staken ? Heeft iemand na 9- 11 gehoord dat de brandweerlieden van NY in staking gingen omdat vele hun leven hadden opgeofferd ? Wat is de juiste reden om nu te staken ? In de media vind hier over geen uitleg. Waarom wordt er om de haverklap in dit land gestaakt en vooral wanneer men ons verlof kan bederven ? De enige logica is duidelijk vakbondschatage.
  1. Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?
    PREMIUM
    Politiek
    149

    Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogens­ka­das­ter: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

    Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun niet alleen afhankelijk te maken van jouw inkomen, maar ook van jouw bezittingen - van huizen tot beleggingen en aandelen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat dat voor jou zou veranderen. Deze drie pijlers van je vermogen kan de fiscus in kaart brengen.
  2. 151 miljoen te winnen met EuroMillions, maar alleen in België wordt iemand zéker miljonair. Hoe werkt dat?
    PREMIUM
    19

    151 miljoen te winnen met EuroMilli­ons, maar alleen in België wordt iemand zéker miljonair. Hoe werkt dat?

    Vijf cijfers en twee sterren kunnen je 151 miljoen rijker maken, maar de kans dat niemand bij EuroMillions de juiste combinatie afvinkt, is groter dan dat iemand dat wel doet. En toch krijgt België er gegarandeerd een miljonair bij, want als enige van de negen deelnemende landen is er bij ons deze week een bijkomende gegarandeerde jackpot van 1 miljoen euro. Waarom is onze Nationale Loterij in zo’n gulle bui? En wat is de kans dat je die pot wint?