Kassandra Missipo.
Volledig scherm
Kassandra Missipo. © Photo News

Voetbalsters vragen in open brief meer solidariteit van mannelijke besturen: “Normaal dat beloftenploegen voorrrang krijgen op het eerste vrouwenteam?”

VoetbalIn een open brief hebben een aantal Belgische voetbalsters, onder wie Red Flames Kassandra Missipo en Tine Schryvers (beiden AA Gent), geklaagd over het gebrek aan solidariteit van de mannelijke voetbalbesturen en hun spelers met de vrouwelijke voetbalcollega’s. De speelsters vragen om deze coronacrisis aan te grijpen om structurele genderongelijkheid in het voetbal aan te pakken.

4 reacties

  • André Vermaelen

    4 jaar geleden
    Terecht en succes dames. Nu in heel Europa vrouwenvoetbal aan populariteit wint en de stadions vol raken, huppelt België weer de andere kant op.
  • willems michel

    4 jaar geleden
    Kassie, de meest overroepen speelster aller tijden.
  • Jan Dhooghe

    4 jaar geleden
    Professioneel vrouwenvoetbal bestaat ook alleen maar bij gratie van het mannenvoetbal. De winst wordt gemaakt in de mannensport, geld dat dan van de mannelijke voetballers wordt afgeroomd om het vrouwenvoetbal te subsidiëren. Hoe je het ook draait of keert, vrouwenvoetbal is niet zo commercieel interessant. Eerlijk? Misschien niet. Feitelijk? Ja.
  • Paul De Mol

    4 jaar geleden
    De beloftenploegen zijn nu eenmaal belangrijker dan de vrouwenploegen. Het niveauverschil tussen mannen- en vrouwensport is nu eenmaal enorm. En dat is een biologisch gegeven dat je onmogelijk kan veranderen. Wat willen die vrouwen eigenlijk? Aparte vrouwensport afschaffen? Dan hadden ze sowieso niets te doen. Zagevrouwen.