© Photo News

© BART DEWAELE

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Valse start voor voorzittersverkiezingen Open Vld: “Beginnen opnieuw van nul”

De voorzittersverkiezingen van de Vlaamse liberalen kennen een valse start. Die ging maandag officieel van start, maar al snel bleek dat er een bug in het stemsysteem zat. Wie meerdere browsers gebruikt, kon meerdere keren stemmen met dezelfde code. Dus werd de stemming onmiddellijk gestaakt. Dat meldt de partij zelf.

agy

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“We zoeken nu uit wat er fout gelopen is en dat verhelpen”, klinkt het op het partijbestuur. “We zullen de stemming van nul herbeginnen, opnieuw onder begeleiding van een gerechtsdeurwaarder. Iedereen die zijn stem al heeft uitgebracht zal dat dus opnieuw moeten doen. Ook wie dat telefonisch deed.”

De stemming voor de opvolger van Gwendolyn Rutten werd al eens twee maanden uitgesteld door de coronacrisis. Maar blijkbaar stond het systeem nog altijd niet helemaal op punt. Gelukkig zijn de kandidaat-voorzitters allesbehalve met de gang van zaken. “Een heuse calvarietocht”, tweet kandidaat Bart Tommelein. “Laat ons hopen dat er snel een oplossing komt”, zegt zijn tegenstrever Egbert Lachaert.

Straks volgt overleg tussen die twee favorieten - met Lachaert licht in het voordeel volgens waarnemers - en de andere twee deelnemers Els Ampe en Stefaan Nuytten. Ampe liet zich de afgelopen weken vooral opmerken door de straffe uitspraken aan elkaar te rijgen. Ook nu weer. “Wordt de vrees van sommigen voor sabotage werkelijkheid?” Lachaert tikt haar onmiddellijk op de vingers. “Je zou beter mee aan de kar trekken om te zorgen dat het systeem waterproof is.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER