Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst. © BELGA

Marc Van Ranst pleit voor gezond verstand: “Binnenkort richtlijn nodig om veters te knopen”

Sommige grootouders mogen, onder voorwaarden, weer op hun kleinkinderen passen, kondigde Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zondag aan. Onder meer de leeftijdsgrens van 65 jaar werd op veel kritiek onthaald, al roepen experts op om gezond verstand te gebruiken bij de interpretatie van de richtlijn.

18 reacties

  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Als ik hoor hoe velen de "regel van 4" creatief interpreteren (lees omzeilen), dan zou ik niet teveel rekenen op gezond verstand. Blijkbaar beseffen sommigen niet dat ze met mensenlevens aan het spelen zijn.
  • Ollander

    4 jaar geleden
    Van Ranst begint eindelijk te praten op een manier die me bevalt..gezond verstand gebruiken ...vooral einde zomer als het virus weer de kop opsteekt! Komende maanden zijn we van Corona af!
  • ludo sprangers

    4 jaar geleden
    Gezond verstand gebruiken moeten de politici gebruiken.Virologen geven raadgevingen.Dat is positief.Toch moet men voorzichtig zijn om iemand op te hemelen. We zijn met iets bezig waar alles nog niet van gekend is. Stel dat onze virologen blunders maken(hopelijk niet) dan ben ik benieuwd wat commentaar ze gaan krijgen. Gezond verstand maar voorzichtigheid,afstand houden,goede hygiëne en mondmaskers waar nodig.
  • Karina Castille

    4 jaar geleden
    Mijn kleinkinderen wonen in Nederland wanneer mag ik de grens over om ze te zien ik ben maar 55 jaar dus wanneer mag het
  • John Waldack

    4 jaar geleden
    Erik Blekens, als Vlaming in China wonend kan ik je verzekeren dat hier in China wel degelijk mensen met gezond verstand rondlopen die je niet moet vertellen of mondmaskers al dan niet nut hebben, ze dragen ze sowieso en dat de meeste ook een kritische geest hebben, het klopt wel enigszins dat het horen, zien en zwijgen is maar in Europa kun je zeggen wat je wil, ze luisteren toch niet zolang je maar mooi al je belastingen betaalt en uiteindelijk werkt om al de politici te onderhouden.