Franse scholieren moeten met mondkapje op naar school.
Volledig scherm
Franse scholieren moeten met mondkapje op naar school. © EPA

Frankrijk sluit verschillende scholen na opleving aantal besmettingen

Een week nadat de Franse scholen deels heropenden, is er een ‘zorgwekkende opleving’ van coronabesmettingen die te linken zijn aan scholen. Zo’n zeventig nieuwe besmettingen worden gelinkt aan scholen. De betrokken instellingen hebben hun deuren opnieuw gesloten.

21 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    In Frankrijk zijn de ouders vrij om hun kinderen naar school te sturen of niet. Nieuwe besmettingshaarden in scholen maar ook in enkele ondernemingen en slachthuizen die doorgewerkt hebben. Vergeleken met in het begin, worden deze haarden nu minutieus opgevolgd. De naweeën ? Ik hoop het.
  • Eric De Graef

    4 jaar geleden
    Als ze in Frankrijk konden beschikken over echte experts, zoals wij die godzijdank hebben, zouden ze weten dat kinderen geen enkel gevaar lopen of ook niet vormen voor anderen.
  • lode wijk

    4 jaar geleden
    Nu Belgie opnieuw de voorspelling kan zien dank zij het buitenland, vraag ik mij sterk af of zij deze keer nu wel de versoepelingen zullen opnieuw intrekken of aanpassen, ze hebben telkens het voordeel van te zien wat niet werkt dus, mondmaskers werken, scholen open niet, en grootouders die voor de kleinkinderen zorgen dat zien we binnen 3 weken, ik blijf bij de oude maatregelen en blijf in mijn kot, de ouderen beseffen blijkbaar beter waar we aan toe zijn dan de jeugd.
  • Patrick Huwel

    4 jaar geleden
    En dan gaan ze bij ons pleiten dat het veilig is op de scholen. Hmmm
  • Bolleke VDA

    4 jaar geleden
    Ik begrijp dat de kinderen school nodig hebben Maar de kinderen staan wel in vuurlinie vind ik .Wat als de trend zich doorzet .daar wil ik eigenlijk niet aan deken Er is veel te weinig informatie over het Corona virus