© EPA-EFE

Jarige Máxima deelt koekjesrecept van haar moeder

De Nederlandse koningin Máxima vierde zondag haar 49ste verjaardag met een baksessie in haar eigen keuken. Het recept voor haar favoriete Argentijnse koekjes houdt ze niet langer geheim.

edm

Vorige maand deelde het Britse koningshuis ter gelegenheid van de verjaardag van de Queen al een recept voor cupcakes, nu komt ook uit Nederland een idee om zoetekauwen tevreden te houden. De Nederlandse koningin Máxima vierde zondag haar verjaardag door een typisch Argentijnse lekkernij te bakken, alfajores van dulce de leche, ‘mijn lievelingskoekjes’.

Máxima deelde vervolgens ook stap voor stap met foto’s hoe ze de koekjes maakt, naar een recept van haar moeder. Zelf proberen? Dit is het recept dat Máxima deelde op de sociale media van het koningshuis:

Ingrediënten:

300 gr maizena

200 gr bloem

200 gr roomboter (op kamertemperatuur)

150 gr suiker

4 eidooiers

1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)

2 afgestreken theelepels bakpoeder

het merg uit een klein vanillestokje of een snufje vanille poeder

de geraspte schil van 1 citroen

1 theelepel cognac

Voor de vulling:

dulce de leche (kant-en-klaar of zelf maken met gecondenseerde melk en suiker)

geraspte kokos

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle droge ingrediënten met de zachte boter in een kom. Voeg de eidooiers en de cognac toe en kneed met de hand tot een stevig deeg. Vorm een bal en leg die ongeveer een uur te rusten. Soms lijkt het alsof het deeg niet aan elkaar kleeft, voeg dan 2 lepels citroensap toe.

Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm tot 7 mm en steek rondjes deeg uit (met een glas) van ongeveer 4 cm diameter. Leg dan de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo’n 2 cm afstand van elkaar.

Bak de koekjes 10-12 minuten op 160 graden. De koekjes moeten een klein beetje verkleuren, niet te veel anders worden ze te droog en breken ze.

Als de koekjes klaar zijn, uit de oven halen en laten afkoelen. Plak steeds twee koekjes met een laag dulce de leche op elkaar. Spreid de dulce de leche goed uit tot aan de rand. Die randen rol je vervolgens door de geraspte kokos.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer