Jacinda Ardern.
Volledig scherm
Jacinda Ardern. © AP

Jacinda Ardern populairste premier van Nieuw-Zeeland in een eeuw

Ze was de jongste premier van Nieuw-Zeeland toen ze eind 2017 aantrad en nu is ze ook de populairste in een eeuw tijd. Dat blijkt uit een bevraging van de Nieuw-Zeelandse nieuwsdienst Newshub en onderzoeksbureau Reid Research. De doortastende manier waarop Jacinda Ardern (39) de coronacrisis in haar land met succes aanpakte, zal daar niet vreemd aan zijn.

2 reacties

  • Jan Schrauwen

    4 jaar geleden
    Na de aanslagen en de manier waarop ze daarmee wist om te gaan was al duidelijk wat voor een persoonlijkheid deze dame is, een voorbeeld voor veel wereldleiders.
  • HUGO Wils

    4 jaar geleden
    Nieuw-Zeeland is niet te vergelijken met pakweg België.Hier staan de grenzen wagenwijd open en is het een duiventil.Dit land is ook een eilandengroep en verafgelegen.Deze dame verdient respect omdat ze zo doortastend optrad en alzo erger voorkwam.Ze hebben ze daar geen resem aan ministers van volksgezondheid maar politici die beslissingen DURVEN nemen.De staatsstructuur is geen loodgieterswerk en de regering heeft een mandaat van de kiezer.De regering telt 20 ministers tegenover 56 bij ons!