Herman Goossens.
Volledig scherm
Herman Goossens. © VTM Nieuws

Besmette personen geven gemiddeld slechts één contact door: “Daarom moeten we ook app gebruiken, met bluetooth kan je niet liegen”

Sinds vorige week zijn de contactonderzoekers aan de slag. Ze bellen iedereen die besmet is op om te vragen met wie ze recent afgesproken hebben. De verwachting was dat mensen vier à vijf namen zouden geven, maar ze geven er gemiddeld slechts één. Of soms zelfs helemaal niemand. Op die manier heeft het systeem natuurlijk geen zin. Microbioloog Herman Goossens pleit daarom in het VTM Nieuws om toch ook een app te gebruiken.

41 reacties

  • Peter Van de Velde

    4 jaar geleden
    Hij zou ,,sowieso" alle scholen hebben opengehouden. Een paar artikels verder, Frankrijk sluit weer scholen nadat er een opflakkering gaande is in het aantal besmettingen. Het zal met onze virologen nooit jackpot worden, nooit zullen ze op één lijn staan.
  • john van biesen

    4 jaar geleden
    Wat zeggen ze net op het vtm nieuws ? Dat de teller van de telefoongesprekken soms op nul staat ? Nie moeilijk . Ze hebben er ambtenaren opgezet . Ze gaan die mensen nu plots eens laten werken , ofwat ?
  • Laurent Van den Bossche

    4 jaar geleden
    Controleert maar eerst eens de uitgaven en inkomsten van de regering, steekt dien app waar de zon nie schijnt!
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Er zijn nog bijzonder weinig mensen die met apps en met bluetooth kunnen werken in België. in vergelijking met oosterse landen, zoals Korea of China, zijn wij nog heel ver ten achter op gebied van gebruik van de smartphone, waar dat vrijwel algemeen is.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Het staat nergens in de wet dat we dat een smartphone moeten hebben.