AP
Volledig scherm
© AP

Trump slikt iedere dag malariaremmer tegen coronavirus

Donald Trump heeft de afgelopen anderhalve week iedere dag een hydroxychloroquine-pil ingenomen om zich te beschermen tegen het coronavirus. De Amerikaanse president wendde zich naar eigen zeggen tot het anti-malariamedicijn omdat hij er “zeer goede dingen over hoort”. Hydroxychloroquine wordt genoemd als mogelijk medicijn tegen het coronavirus, maar uit tests is nog niet gebleken dat het middel effectief werkt.

6 reacties

  • dani Mertens

    4 jaar geleden
    Een Nederlandse huisarts heeft 10 patiënten behandeld met hydroxychloroquine. In 10 gevallen was het effectief. Orde van geneeskunde heeft hem verboden om dit nog voor te schrijven. Reden hiervoor is dat iedereen een vaccin moet krijgen, big business. Een medicijn tegen malaria moet dus verbannen worden. Ps er loopt momenteel een petitie om hydroxychloroquine terug toe te laten.
  • Ronald Roelants

    4 jaar geleden
    Luc Pauwels, waar President Trump het over heeft, zijn de in het verleden aangetoonde in vitro effecten van hydroxychloroquine op coronavirussen. Inderdaad, deze medicatie kan gevaarlijke neveneffecten geven maar president Trump neemt zelf de verantwoordelijkheid hieromtrent. Bovendien vermoed ik dat andere publieke figuren het misschien wel heimelijk innemen maar het niet willen toegeven.
  • Luc Pauwels

    4 jaar geleden
    Het ware slechts nieuws indien Trump eens iets verstandig zou zeggen. Hydroxichloroquine is een curatief (dus niet preventief) tegen malaria. Het bestrijdt geen virussen maar de verwekker van malaria, een eencellig organisme Plasmodium malariae die overgebracht door een mug (Anopheles sp). De werking van het geneesmiddel tegen corona is nooit aangetoond.
  • Hein Haemers

    4 jaar geleden
    Zal te maken hebben met de verkiezingen. Hiermee snoert hij Biden de mond denkt hij door het zogenaamd te slikken. Kan mij niet voorstellen gezien de risico's dat hij de pil echt slikt.
  • Frits Vandenberge

    4 jaar geleden
    Dat Trump hydroxychloroquine neemt is zijn probleem. Iemand moet hem eens het verschil uitleggen tussen een vaccin en een geneesmiddel. Chloroquine ZOU de gevolgen van Covid-19 beperken eens men besmet is maar het is nog niet bewezen. Wat wel bewezen is dat het ernstige hartklachten kan geven en dat er in Frankrijk al enkele patiënten door gestorven zijn. Zelfs het Amerikaanse FDA (Voedselagenschap) wijst op de gevaren ervan.