Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Friyay: deze enchilada's zijn in een wip klaar

Maak samen met je vrienden deze enchilada's klaar op vrijdagavond. Geef iemand het snijwerk, laat iemand anders de groentjes bakken en alles zal veel sneller klaar zijn. Echt teamwork met een heerlijke afsluiter!

Wat heb je nodig:
500 g varkens-/rundgehakt 
8 tortilla-wraps 
400 g tomatenblokjes 
100 g paprika, in blokjes 
100 g groene selder, in blokjes 
100 g courgette, in blokjes 
100 g kerstomaatjes, in partjes 
1 ui, gesnipperd 
2 teentjes knoflook, geperst 
50 g geraspte kaas 
snufje paprikapoeder 
snufje cayennepeper 
peper en zout 
olijfolie extra vierge

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de tomatenblokjes in een pan en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. 
Stap 2: Fruit de ui met de knoflook in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout. 
Stap 3: Voeg de groenten, behalve de kerstomaatjes, toe. Laat 5 minuten pruttelen.
Stap 4: Schep wat van het gehaktmengsel in het midden van elke wrap en rol op. Leg de opgerolde wraps in een ingevette ovenschaal. Schep er wat van de tomatensaus over, beleg met de kerstomaatjes en bestrooi met de kaas. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren eventueel nog met gehakte peterselie.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel