Antwerps burgemeester Bart De Wever. © BELGA

Burgemeester of rol in federale regering? De Wever ontwijkt vraag over toekomst

Blijft Bart De Wever burgemeester of ziet hij een rol voor zichzelf weggelegd in de federale regering? Dat wenste Wouter Van Besien (Groen) in de Antwerpse gemeenteraad te vernemen. “Wat de toekomst zal brengen, zullen we in de toekomst zien”, zei De Wever ontwijkend.

svw

Nu de gesprekken over een nieuwe federale regering zijn hervat, is het volgens Van Besien relevant om te weten wat burgemeester De Wever van plan is. De Groen-fractieleider verwees naar de aankondiging van De Wever in de aanloop van de Vlaamse verkiezingen dat hij kandidaat minister-president was. In maart liet De Wever vallen dat hij bereid was om premier te worden.

“Met de coronacrisis zit ook Antwerpen in een crisis”, aldus Van Besien. “Het is belangrijk dat de burgemeester aangeeft dat hij voor zijn stad kiest. Alleen zegt u dat u bereid bent om het premierschap op te nemen en geen burgemeester te blijven. Daarmee plaatst u Antwerpen op de tweede plaats.”

Burgemeester De Wever zei ontroerd te zijn door de vraag van de Groen-fractieleider en betreurde bijna dat niemand die bijtrad.

“Ik ben ontroerd door uw uiteenzetting dat Antwerpen in crisis mij nodig heeft. Dat ik onmisbaar ben. Ik ga Antwerpen nooit verlaten. Het is de stad waar ik opsta en ga slapen. Als ik Antwerpen verlaat, dan neem ik deze stad overal mee en verdedig ik haar belangen. Wat de toekomst zal brengen, zullen we in de toekomst wel zien. Voor de rest wil ik het daarbij laten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER