Holthof: “Het is absoluut mogelijk dat dit vaccin niet werkt. Daarom moeten alle onderzoeksinitiatieven voldoende steun krijgen en delen we de kennis die met het Oxford-vaccin hebben vergaard.”
Volledig scherm
PREMIUM
Holthof: “Het is absoluut mogelijk dat dit vaccin niet werkt. Daarom moeten alle onderzoeksinitiatieven voldoende steun krijgen en delen we de kennis die met het Oxford-vaccin hebben vergaard.” © ID / Patrick De Roo

Belgisch hoofd van Oxford-ziekenhuizen: “Tegen september zouden wij 20 miljoen vaccins kunnen hebben”

De Britse overheid gaat 145 miljoen euro investeren in het zogenaamde ‘vaccin van Oxford’ – een hoopvol project met kans (maar geen garantie) op slagen. De Belg Bruno Holthof, die aan het hoofd staat van de Oxford-ziekenhuizen, hoopt ermee tegen de winter de UK te vaccineren. “Tegen september zouden we er 20 miljoen kunnen produceren.”

15 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik kijk de kat wel uit de boom vooraleer een vaccin te aanvaarden. Haast en spoed is zelden goed. Ik vertrouw het niet. Neveneffecten die ze in hun haast niet gedetecteerd hebben ?
  • Erik Noerens

    4 jaar geleden
    Het vaccin van Oxford stelt teleur. Nu zullen we op de Amerikanen moeten rekenen.
  • Freddy Demey

    4 jaar geleden
    In België kunnen ze nog geen filters en geen fatsoenlijke mondmaskers bestellen terwijl wij in Portugal al weken alles kunnen kopen. Maar ja België heeft wel veel ministers clowns die van elkaar niks weten en elkaar constant tegenwerken. Allee ze gaan nog een federale bijmaken om nog meer geld te verkwisten. Hoe jammer en nutteloos. Zoveel geld van de belastingbetaler eisen om dan voor hun luxe wagens/ loon en zakken te vullen
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Fijn voor de UK. Maar wanneer zijn er genoeg vaccins voor de rest van de wereld? We hebben er zo'n slordige 7,6 miljard nodig.
  • sus Beysen

    4 jaar geleden
    Zeker op trump gokken echt wel,dan zulde dik betalen en of het dan ok is dat moet ge ook nog afwachten
  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”
  2. “Mijn hart maakte vreemd oehoe-geluid”: runderhartklep zou leven van Nadieh redden, maar 6 jaar later liep het weer fout
    PREMIUM

    “Mijn hart maakte vreemd oe­hoe-ge­luid”: runderhart­klep zou leven van Nadieh redden, maar 6 jaar later liep het weer fout

    Een bacterie dwarsboomde tien jaar geleden de dromen van de jonge Vlaamse Nadieh Schellekens (34). Twee hartkleppen raakten zwaar beschadigd en een levensreddende hartoperatie drong zich op. “Vier uur na de diagnose was ik al onder narcose”, vertelt de mama van Lily en Babs. Ze getuigt over de impact van die hartklepaandoening op haar leven én dat van haar gezin: “Ik durfde niet te slapen, uit schrik om niet meer wakker te worden.”