Mechelse basisschool al opnieuw dicht na mogelijke besmetting kleuter in noodopvang

© Google Maps

In Mechelen sluit basisschool Ursulinen al opnieuw de deuren nadat een kind symptomen vertoonde die sterk wijzen op een Covid-19-besmetting. Dat meldt de school maandagavond op haar website. Het kind in kwestie is een kleuter die deze en vorige week naar de noodopvang kwam. Andere kinderen uit hetzelfde gezin kregen bovendien vrijdag en maandag contactonderwijs op de school.

De kleuter wordt dinsdag getest en de school hoopt daar ten laatste woensdag de resultaten van te krijgen. Als de test negatief is, zullen de school en noodopvang herstarten op maandag 25 mei. In het geval van een positieve test, zal volgens de school contactonderzoek in werking worden gesteld.

“Hoewel de besmetting nog niet officieel is vastgesteld, nemen wij het zekere voor het onzekere en hebben we, in samenspraak met de preventiedienst van KITOS, het schoolbestuur en het ganse team besloten om de school morgen preventief te sluiten, zowel de noodopvang als de school”, klinkt het maandagavond. “Leraren hebben vanavond alle ouders van hun klas opgebeld. Morgen gaat de preteaching gewoon door, in een light-versie voor de kinderen die hun boeken in de klas hebben laten liggen. Taken en opdrachten zullen opnieuw via de website worden gecommuniceerd.”

Ouders die zo laattijdig geen opvang meer konden vinden voor hun kinderen, kunnen een attest krijgen van de school waarmee ze sociaal verlof kunnen vragen aan hun werkgever.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen