HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN

Dries Mertens, van duiveltje tot tien jaar Rode Duivel: “Dat manneke komt nog niet tot aan de pompbak en die speelt ons hier allemaal weg”

Rode DuivelsZij aan zij met Jelle Van Damme. Klaar voor zijn eerste minuten als Rode Duivel. Dag op dag tien jaar geleden maakte Dries Mertens (33) zijn debuut voor de Belgische nationale ploeg tegen Finland. Hoe begon zijn weg naar de top van onze Rode Duivels? Uit ons archief halen we de reeks ‘Toen de Duivels nog duiveltjes waren’ boven, met unieke jeugdportretten van onze gouden generatie. “Dries was tot tranen toe bewogen. Hij had een gouden les geleerd.” 

5 reacties

  • Guido Quinten

    3 jaar geleden
    Al van bij Utrecht gen ik een fan van die ”jongen” nooit capsones , altijd gaan voor een doel en dat is voetballen. Een voorbeeld voor velen .
  • Jos De klos

    3 jaar geleden
    De Messi van Leuven
  • Christiaan GOETHALS

    3 jaar geleden
    Veel van die "TOP" trainers hebben zich aan Dries mispakt, maar toegeven dat ze volledig fout zaten dan gaan ze zeker niet doen. Hadden ze vb bij Lierse nooit in Erwin Vandenbergh geloofd, dan speelde hij gewoon in bevordering, je ziet maar.
  • ralph ernst

    3 jaar geleden
    Dries, een voorbeeld voor de jeugd van vandaag. Proficiat Dries voor jouw ingesteldheid
  • CHRIS VANHUMSKERCKEN

    3 jaar geleden
    prima voorbeeld van een " afgeschreven "topper in het jeugdvoetbal ... waar er wel eens meer over het hoofd worden gezien !! klasse van Dries om vol te houden en van zijn passie zijn wel en goed verdiende beroep te maken ...