Een busreiziger met (een verkeerd gedragen) mondmasker op een bus in de Griekse hoofdstad Athene. Het gebruik van airco op het Griekse openbare vervoer is tot nader order niet toegelaten.
Volledig scherm
Een busreiziger met (een verkeerd gedragen) mondmasker op een bus in de Griekse hoofdstad Athene. Het gebruik van airco op het Griekse openbare vervoer is tot nader order niet toegelaten. © BSRagency Jonathan Mitchell / BACKGRID

40°C in Griekenland, maar airco mag uit coronavrees niet aan

In Griekenland is het nu al puffen geblazen met temperaturen tot boven de veertig graden, haast ongezien voor deze tijd van het jaar. Het gebruik van airconditioning in grote ruimtes of het openbaar vervoer is door de Griekse overheid tot nader order verboden. Ook Italië meent dat het coronavirus makkelijker wordt verspreid door airco. Kan de kunstmatige luchtstroom virusdrupppeltjes verspreiden?

9 reacties

  • Marc LInden

    4 jaar geleden
    mensen zijn sukkels geworden. hoelang heeft iedereen een airco in Griekenland? nog niet zolang. Hoe hebben ze kunnen vergeten hoe fris het vroeger was in woningen in het zuiden. sinds het langzaam verdwijnen van boeken en de niet altijd objectieve info op internet zijn we nog maar een stap verwijderd van een nieuwe wereldorde
  • Ben Stubbe

    4 jaar geleden
    airco maakt de lucht juist droger, en drogen airosols op waardoor minder besmettingsgevaar . toch ..
  • Jos Van Den Driel

    4 jaar geleden
    tis wel goed in de bussen tegenwoordig met zen allen
  • chris delanghe

    4 jaar geleden
    In onze kantoren zal het straks ook heel warm zijn. Ook daar zal de airco aanstaan/uitstaan? In de kantoren van vandaag kan geen raam nog open. Dat soort toestellen zijn perfekt om in no time onzuivere vervuilde lucht met bactereien rond te blazen in het hele gebouw en zomogelijk een heel bedrijf te besmetten. Vliegtuigen, soortgelijk verhaal!
  • CAMIEL DUSOIR

    4 jaar geleden
    wie weet het best?