Zonsondergang in Beierse Alpen
Volledig scherm
Zonsondergang in Beierse Alpen © Getty Images

Duitse politicus wil bonus om vakantie in eigen land te vieren: “We moeten onveilige reizen naar buitenland vermijden”

Wie wil reizen, doet dat best in eigen land. Die mening is alvast Markus Söder, de minister-president van de Duitse deelstaat Beieren, toegedaan. Hij wil met behulp van een bonus mensen stimuleren om deze zomervakantie in Duitsland door te brengen en onveilige reizen naar het buitenland te vermijden.

13 reacties

  • Christel Claes

    4 jaar geleden
    Piet devlieger.. Nagel op de kop kloppen zeggen ze dan.. Inderdaad. Iedereen beslist zelf waar ze naartoe gaan. Daar moeten geen bonussen voor gegeven worden.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Wat een opluchting - het is niet alleen bij ons dat er knettergekke onverantwoordelijke politici zijn die met het geld van anderen willen gooien alsof het niet op kan. Krijgen diegenen die thuis blijven dan ook een bonus van die brave man ?
  • frieda vleminckx

    4 jaar geleden
    mensen die zich vakantie kunnen permitteren, moeten zelf het gezonde verstand gebruiken om voor hun veiligheid kiezen i.p.v. iets extra te krijgen - dat geld kan beter besteed worden aan mensen die nu in armoede /leven/dreigen terecht te komen - door die mensen bonus te geven om in eigen land vakantie te nemen, daar betalen ze niet hun facturen mee en ook niet het eten dat op tafel moet komen om te overleven - ook hier weer : politiek heeft altijd eerst geld klaar voor de “economie”
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Een bonus om op vakantie te gaan in eigen land? Nog iets? Winkelen in eigen streek?
  • Etienne De Bondt

    4 jaar geleden
    Dan moet ge zeker de grenzen openen.