Zolgensma is het peperdure medicijn waar baby Pia mee werd behandeld.
Volledig scherm
Zolgensma is het peperdure medicijn waar baby Pia mee werd behandeld. © RV

‘Pia-medicijn’ Zolgensma goedgekeurd door Europese Commissie

De Europese Commissie heeft dinsdag het gebruik van het medicijn Zolgensma goedgekeurd. Het medicijn, bekend door baby Pia, kon eerder niet toegediend worden aan patiënten in België omdat er nog geen goedkeuring was van de European Medicines Agency (EMA). SMA Belgium, een samenwerkingsverband tussen Spierziekten Vlaanderen en de Belgische Vereniging voor neuromusculaire ziekten, wacht nu enkel nog op goedkeuring van de Belgische overheid.

0 reacties

  1. Is de straf voor Joost Klein niet veel te zwaar? En kan hij toch nog terugkeren? Songfestivalkenners beantwoorden jouw meest gestelde vragen over uitsluiting Nederlandse inzending
    PREMIUM
    JOUW VRAGEN BEANTWOORD
    58

    Is de straf voor Joost Klein niet veel te zwaar? En kan hij toch nog terugkeren? Songfesti­val­ken­ners beantwoor­den jouw meest gestelde vragen over uitslui­ting Nederland­se inzending

    Dat Joost Klein niet meer mag meedoen aan het Eurosongfestival, komt voor veel fans en kenners als een schok. Onze redactie kreeg al meer dan 500 (!) vragen binnen over zijn diskwalificatie. Is dit geen te zware sanctie? Kan Klein toch nog terugkeren? En is dit nu het begin van het einde voor het Songfestival? Songfestivalkenners Jonathan Hendrickx - die in Malmö is - en Jasper Van Biesen van songfestival.be beantwoorden jouw meest prangende vragen.
  2. PORTRET. “Ik ben sterk genoeg voor dit moment”: Eden Golan (20) is de meest omstreden kandidate ooit van Eurosong
    PREMIUM
    EUROVISIESONGFESTIVAL
    76

    PORTRET. “Ik ben sterk genoeg voor dit moment”: Eden Golan (20) is de meest omstreden kandidate ooit van Eurosong

    Uitgejouwd tijdens het zingen, 12.000 mensen die buiten protesteren en medefinalisten die haar niet eens willen aankijken: de 20-jarige Eden Golan staat onder extreme druk als inzending van Israël, maar plooit niet. “Ik timmer al jaren aan de weg en dat heeft me tot iemand gemaakt. Ik sta al sinds mijn negende op het podium en vluchtte met mijn ouders uit Rusland na de aanval op Oekraïne.” Wie is de meest omstreden finaliste van het Songfestival ooit?