BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vier eigenaars naar Raad van State tegen verbod op verplaatsing naar tweede verblijf

Vier mensen met een tweede verblijf hebben dinsdag voor de Raad van State een kortgedingprocedure gestart bij de Raad van State om een schorsing te bekomen van het verbod om zich te verplaatsen naar hun tweede verblijf en er te verblijven. Dat meldt hun advocaat, meester Stijn Verbist. De Raad van State zou zich nog deze week uitspreken.

7 reacties

  • Sjonny Martero

    4 jaar geleden
    Iemand die wegens zijn werk zijn woning niet bewoond en ergens anders huurt wordt zijn eigendom ook beschouwd als een tweede verblijf. Betaalt belastingen daarvoor en hij kan het niet verhuren als vakantiewoning om zijn huur te betalen. Dit is ook realiteit.
  • Manuella Schelfhout

    4 jaar geleden
    Het is niet omdat je een 2de verblijf hebt dat je rijk bent Stefaan van wijnsberghe . Niet iedereen kan het zich permitteren om elk jaar op vakantie te gaan in het buitenland en verkiezen liever om in eigen land te vertoeven. Ik en mijn man werken een heel jaar hard om alle rekeningen te kunnen betalen en om wat te sparen voor ons staangeld voor de camping. Dit zijn jaarlijkse vaste kosten die ook telkens moeten betaald worden. Samen kunnen we geen verlof nemen. Dus enkel weekends.
  • marc Deglin

    4 jaar geleden
    wat is er mis aan een tweede verblijf ? velen hebben nooit exotische reizen gemaakt of zijn nooit op skivakantie geweest , neen , ze hebben dat geld opgespaard om een buitenverblijf te kopen. zij die vinden dat mensen met een tweede verblijf altijd rijken zijn : kijk eens naar u zelve : hoeveel geld hebben jullie al weggegooid aan verre reizen ?
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    4 jaar geleden
    'tja 2e verblijvers zijn rijke mensen, hebben hun eigen woning en nog een ander waar ze persé willen naar toegaan. Ze hebben blijkbaar ook geld genoeg om een advokaat te betalen? Bij een volgende fiskale hervorming, dit soort egoïsten 300% belasting laten betalen op het KI x 500. En dat in de wet inschrijven. Eens kijken hoe ze dan gaan piepen. Magnette dat zijn de rijken die je moet doen betalen.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Lock down ... we zouden ook voor onze autoverzekering moeten vermindering krijgen. die van mij heeft al 8 weken op stal gestaan.