Storing bij Telenet in centrum Brussel en omliggende gemeenten

(Themabeeld) © Hollandse Hoogte / Peter Hilz

De klanten van Telenet in het centrum van Brussel en enkele omliggende gemeenten zitten sinds maandagnamiddag zonder internet, vaste telefonie en televisie door een storing. Die werd veroorzaakt door een beschadigde glasvezelkabel en zou in de loop van de avond verholpen moeten zijn, zegt Telenet-woordvoerster Isabelle Geeraerts dinsdagnamiddag.

Volgens Geeraerts zijn enkele duizenden klanten in Molenbeek, Laken, een stukje van Wemmel en Sint-Joost-ten-Node getroffen door de panne.

De glasvezelkabel, het hart van het Telenet-netwerk, raakte maandagnamiddag beschadigd bij wegwerkzaamheden in Brussel. Sindsdien werd er onafgebroken gewerkt, ook tijdens de nacht, om de situatie recht te trekken. “Het duurt langer om dit hersteld te krijgen, omdat het even duurde vooraleer de precieze oorzaak achterhaald kon worden. Door de coronamaatregelen kunnen er ook minder mensen tegelijk werken”, zegt Geeraerts.

Thuiswerk

Op sociale media reageerden er heel wat klanten op de storing, wat de woordvoerster logisch vindt omdat veel mensen thuiswerken. “Momenteel ligt de focus op het oplossen van het probleem, daarna bekijken we of we klanten een vorm van compensatie kunnen aanbieden”, klinkt het bij Geeraerts.

Telenet communiceerde dinsdagvoormiddag naar de betrokken klanten de problemen, en beloofde hen op de hoogte te houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen